hero taustakuva

Soulin 10 tärkeintä nähtävyyttä – näe nämä Etelä-Korean pääkaupungissa

Shutterstock artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Etelä-Korean pääkaupungissa Soulissa riittää nähtävää. Näistä kymmenestä nähtävyydestä se tunnetaan parhaiten!
Teksti: Elina Venttola
Päivitetty: 27.09.2019
facebook   whatsapp

1. Hanok-kylät

Millaista elämää Etelä-Koreassa elettiin 600 vuotta sitten? Menneeseen elämäntyyliin voi yhä tutustua hanok-kylissä ympäri Soulia. Yksi kaupungin parhaimmista historiallisista nähtävyyksistä on Bukchon Hanok -kylä, joka ei ole pelkkä ulkoilmamuseo: kylässä asuu vielä tänäkin päivänä paikallisia soulilaisia.

Kylässä toimii kulttuurikeskuksia, majataloja, ravintoloita ja teehuoneita, jotka esittelevät hanokin menneisyyttä ja nykyistä elämäntyyliä.

2. Gyeongbokgungin palatsi

Soulissa on viisi historiallista palatsia, joista Gyeongbokgung on suurin. 1300-luvun lopulla rakennettu palatsi tuhoutui tulipalossa täysin, mutta se restauroitiin 1800-luvulla.

Shutterstock
Gyeongbokgungin palatsissa voi vierailla myös palatsin pihamaiden kauniissa maisemassa.

Kauniin palatsin lähellä sijaitsee myös Korean palatsimuseo ja Kansanperinteen museo.

3. Namdaemunin markkinat

Vaikka Soul on moderni suurkaupunki, sen keskellä sijaitsevat perinteiset Namdaemunin markkinat ovat pitäneet pintansa vuosisatojen halki. Etsit sitten tuliaisia tai muita löytöjä, Namdaemunin markkinoilla kannattaa vierailla.

Shutterstock
Namdaemunin markkinat ovat Etelä-Korean suurimmat perinteiset markkinat, ja alue on auki myös öisin.

Tori on auki aamuneljään saakka, joten vaatteiden, keittiötavaroiden, pientavaroiden, mattojen, kukkien ja muiden tavaroiden ostaminen onnistuu myös keskellä yötä.

4. N Seoul Tower

Soulin tunnetuimpiin nähtävyyksiin lukeutuva N Seoul Tower näkyy kauas, sillä noin yli 230-metrinen torni valaistaan öisin. Jo vuonna 1980 avattu torni on kaupungin symboli ja tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin.

Shutterstock
N Seoul Towerin huipulta avautuva näkymä on ollut 1980-luvulta saakka varma Soul-klassikko.

5. Changdeokgungin palatsi

Toinen näyttävä palatsi Soulissa on Changdeokgung, joka on myös Unescon maailmanperintökohde. Palatsissa asui Korean kuninkaallinen perhe, kunnes vihainen kansanjoukko poltti palatsin 1500-luvun lopulla. Se kuitenkin rakennettiin uudelleen, ja sen takana oleva puutarha toimii kuninkaallisten hautausmaana.

Palatsin puutarhassa kasvaa myös yli 300-vuotias puu, joka on parhaimmillaan syksyisen ruskan aikaan.

6. Gangnam

Etelä-Korea tuli tunnetuksi 2000-luvulla PSY:n radiohitistä Gangnam Style. Hitissä lauletaan koreaksi vauraasta Gangnamin alueesta, joka on oikeasti olemassa Soulissa.

Gangnamiin ei matkusteta perinteisten nähtävyyksien vuoksi, vaan se tunnetaan parhaiten julkisen liikenteen vilkkaana risteysasemana, shoppailupaikkana ja soulilaisten vapaa-ajan viettopaikkana. Kaupunginosassa kannattaakin vierailla esimerkiksi COEX-kauppakeskuksessa, jossa myös tunnetun hitin musiikkivideota kuvattiin.

Bongeunsan temppeli on ostoksistaan tunnetun Gangnamin alueen harvinaisia, vanhempia nähtävyyksiä.

Varaudu kalliisiin hintoihin, sillä Gangnamin alue on hintavampi kuin muut Soulin kaupunginosat.

8. Dongdaemun

Dongdaemun on laaja alue, jossa voi tutustua muun muassa korealaiseen designiin ja moderniin arkkitehtuuriin. Aikaa voi viettää yöllisellä torilla tai muotiliikkeissä, tai vaihtoehtoisesti kävellä alueen halki virtaavan Cheonggyecheon-puron vartta pitkin.

9. Bukhansan-kansallispuisto

Soulin-vierailulla voi hypätä metroon suurkaupungin hälinän käydessä raskaaksi. Vain 45 minuutin metromatkan päässä sijaitsee Bukhansanin kansallispuisto, jossa maisema muuttuu täysin.

Shutterstock
Aivan Soulin suurkaupunkialueen ulkopuolella sijaitsee yksi Etelä-Korean monista kansallispuistoista.

Kansallisupuistossa on korkeita huippuja ja maastoa sekä vaeltajille että kalliokiipeilijöille. Myös Etelä-Korean korkein huippu, 836-metrinen Baegundae, sijaitsee aivan Soulin läheisyydessä.

10. Lotte World

Lasten kanssa Soulissa? Vietä päivä Lotte Worldissa, jossa on akvaario, vesipuisto ja merenalainen maailma. Lotte Worldin näkyvin maamerkki on 555-kerroksinen Seoul Sky -torni, joka on Etelä-Korean korkein rakennus.

>> Lue lisää vinkkejä Souliin!

Teksti: Elina Venttola
Kuvat: Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.