Hyppää sisältöön

Viisi vinkkiä kaupunkilomailijan Souliin – näe ja koe nämä Etelä-Korean pääkaupungissa

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 20.09.2019
Etsitkö itämaista kaupunkilomakohdetta, jossa voi yhdistää modernin shoppailuloman historiallisin nähtävyyksiin? Lue viisi vinkkiä kaupunkilomalle Souliin!

1. Matkusta ajassa

Etelä-Korean pääkaupunki Soul on yhdistelmä huippumodernia ja ikivanhaa, sillä nykyaikaisiin liikekortteleihin sekoittuvat perinteiset puutalot ja historialliset palatsit.

Soulissa sijaitsee peräti viisi suurta palatsia, jotka ovat kaikki vierailun arvoisia. Erityisen kiinnostava on 1300-luvun lopulla rakennettu Gyeongbokgung, jonka sanotaan olevan Soulin hienoin palatsi. Gyeongbokgung on nyttemmin restauroitu ja alueella sijaitsee myös palatsimuseo ja Korean kansanmuseo.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Gyeongkokgungin palatsi on kauneimmillaan syksyisin ja keväisin.

Historiaan voi eläytyä myös Soulin puutalokylissä eli hanokeissa. Kylät eivät ole ainoastaan nähtävyyksiä vaan myös asuttuja alueita. Jos haluaa majoittua perinteisesti, monissa hanok-kylissä on hotelleja ja majataloja.

Gyeongbokgungin palatsin läheisyydessä sijaitseva Bukchon Hanok -kylä on yksi helpoimmista alueista vierailla, sillä se on kävelymatkan päässä lukuisista suosituista nähtävyyksistä.

2. Käy ostoksilla tai markkinoilla

Soul on shoppailijan kaupunki, jossa voi tehdä niin nykyaikaisia vaate- ja elektroniikkaostoksia kuin perinteisiä tuliaisostoksiakin.

Kaupungin tunnetuin ostospaikka on Namdaemun eli Suuri eteläportti, joka on Soulin symboli. Kerrostalojen siimeksessä sijaitseva koristeellinen portti on erityisen kaunis iltaisin, kun se on valaistu. Portista pääsee Etelä-Korean suurimmalle perinteiselle markkinakadulle.

Namdaemunin markkina-alue on Etelä-Korean suurin perinteinen tori.

Toinen suosittu markkinapaikka Soulissa on Dongdaemun. Siinä missä Namdaemunissa voi tutustua perinteisiin ostoksiin, Dongdaemun on nykyaikaisten ostoskeskusten luvattu maa. Dongdaemunista löytää yli 20 ostoskeskusta ja satoja liikkeitä, joista osa on auki ympäri vuorokauden.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

3. Koe kulttuurielämykset

Perinteiseen korealaiseen kulttuuriin kuuluvat muun muassa hanbok-perinneasut, tulinen ruoka kimchi-kastikkeineen ja korealainen kamppailulaji taekwondo.

Nykyisin korealainen kulttuuri tunnetaan kuitenkin parhaiten korealaisen aallon eli hallyu-brändäystyön ansiosta. Korealaisella musiikilla ja muodilla on miljoonia faneja ympäri maailman, ja maa on tullut tunnetuksi myös elektronisen urheilun kärkimaana.

Soul on yhdistelmä modernia metropolia ja vuosisatoja vanhaa perinnettä.

Populaarikulttuurin suosion ympärille on rakennettu esimerkiksi kokkauskursseja televisiosta tuttujen ohjelmien tyyliin, korealaisten draamojen kuvauspaikkoja esitteleviä kierroksia sekä meikkausoppitunteja korealaisten tähtien tapaan.

4. Kiipeä korkealle

Tuntuuko, että käytössäsi on liian vähän aikaa ja haluaisit nähdä koko kaupungin? Hyvä paikka maisemien katseluun on Soulin maamerkki N Seoul Tower, joka sijaitsee Namsan-vuoren huipulla.

N Seoul Towerissa voi kiivetä tornin huipulle ihailemaan kaupungin valoja.

Vuoren huipulle pääsee köysiradan kyydissä tai kävellen. Erityisesti 243-metrinen torni on pariskuntien suosiossa.

5. Nauti vuodenajoista

Kun kirsikankukat puhkeavat täyteen loistoonsa, Soul on hyvä vaihtoehto Japanin Tokiolle. Jos Japanin-lentojen hinnat hyppäävät pilviin kukintojen aikana, kannattaa verrata myös lennot Souliin.

Upeimmat kukinnot näkee Soulin Yeouido-puistossa, jossa voi syksyllä myös ihailla ruskaa. Jos olet matkassa talvella, nauti valoista ja talvisesta tunnelmasta – kylmää ei tarvitse pelätä sisälläkään, sillä monissa korealaisissa taloissa on lattialämmitys.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Lue lisää Soulin-matkaoppaasta!

Teksti: Elina Venttola
Kuvat: Shutterstock

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vältä mokat syömäpuikoilla – 10 virhettä, joihin on helppo sortua

Soulin 10 tärkeintä nähtävyyttä – näe nämä Etelä-Korean pääkaupungissa

Seitsemän syytä matkustaa Etelä-Koreaan – löydä uusi kohde Aasiassa

Finnair laajentaa Aasiassa: uusi reitti Etelä-Korean Busaniin keväällä 2020 ja lisää lentoja Pekingiin

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja