Hyppää sisältöön

Koiran kanssa matkalla – hotellivinkit koiraihmisille

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 30.07.2013
Monen koiranomistajan loma olisi täydellinen, jos ei tarvitsisi huolehtia kotiin jääneestä lemmikistä. Miksi et siis ottaisi parasta ystävääsi mukaan myös lomalle?

1. First Hotel Skt. Petri, Kööpenhamina

Tässä viileän tyylikkäässä viiden tähden designhotellissa myös koira saa viiden tähden palvelua. Heti tervetuliaisiksi hotelli tarjoaa erityisesti lemmikkejä varten hotellin keittiössä valmistetun keksin, joka on koristeltu koiran omalla nimellä!

Aivan Kööpenhaminan keskustassa sijaitsevalla hotellilla on oma, ympäri vuorokauden lemmikkejä palveleva hemmotteluohjelma, joka tarjoaa muun muassa designpedin ja -ruokakupin sekä kävelytyspalvelun.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Sheraton Fota Island Hotel and Spa, Irlanti

Corkin kaupungin ulkopuolella sijaitseva viiden tähden Sheraton Fota Island and Spa hurmaa niin lemmikin kuin omistajan. Hotellista voi tehdä päiväretkiä eri puolille eteläistä Irlantia ja sen lähiympäristö tarjoaa loistavat puitteet koiran kanssa ulkoiluun: valinnanvaraa riittää metsäpoluista merenrantaan. Rentoutusta voi hakea myös hotellin kylpylästä tai vaikkapa hotellin maineikkaalta, Jeff Howesin suunnittelemalta golfkentältä.

Corkin keskustan shoppailualueet ja ravintolat ovat vain kymmenen kilometrin päässä. Kotikoiraa villimpien eläinten elämään pääsee tutustumaan läheisessä Fota Wildlife Parkissa. Ainutlaatuinen, neljänkymmenen eekkerin laajuinen villieläinpuisto on yli 70 eksoottisen eläinlajin koti, jossa voi seurata niin kirahvien, strutsien, seeprojen, antilooppien kuin gepardienkin arkea.

3. First Hotel Amaranten, Tukholma

Neljän tähden First Hotel Amarantenin mottona on ”It’s not just a dog”. Hotelli tarjoaakin koiralle makoisat oltavat lähellä Tukholman keskustaa. Pakettiin kuuluu valikoima herkullisia ruokia, leluja sekä vinkit lähialueen parhaista ulkoilupaikoista, kaupoista ja koirakylpylöistä.

Pitkän lenkin jälkeen omistajakin pääsee rentoutumaan hotellin saunaan tai virkistäviin hoitoihin.

4. Mon Repos Hotel Apt, Kypros

Ayia Napan kaupunki ei tarjoa pelkästään villejä rantabileitä, vaan saarelta löytyy oma ranta myös koiranomistajille. Koirapuistoksi muutetulla rannalla koirat voivat juosta vapaasti sekä nauttia merestä ja auringosta kuten muutkin lomalaiset. Viihtyisä kolmen tähden Mon Repos Hotel Apt tarjoaa rauhallisen majapaikan, josta on hyvä matkata retkille eri puolille kaunista saarta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tärkeitä vinkkejä koiran kanssa matkustavalle

  • Monet lentoyhtiöt kuljettavat mielellään myös koiria – ota hyvissä ajoin yhteys lentoyhtiöön ja selvitä heidän lemmikkejä koskevat sääntönsä.
  • Ilmoita hotellille etukäteen, että olet tuomassa mukanasi lemmikin.
  • Varmista lemmikkien matkustamista koskevat säädökset maan suurlähetystöstä hyvissä ajoin ennen matkaa.
  • Euroopan unionin alueella koira tai kissa tarvitsee oman lemmikkipassin, josta näkyy tieto voimassa olevasta raivotautirokotuksesta. Passin saa eläinlääkäriltä. Tämän lisäksi Irlanti, Malta, Ruotsi ja Iso-Britannia vaativat kesäkuuhun 2010 saakka myös näyttöä rokotuksen tehosta.
  • Irlanti, Malta ja Iso-Britannia edellyttävät myös todistusta lääkityksestä punkkeja ja heisimatoa vastaan. Suomi ja Ruotsi vaativat todistuksen heisimatokäsittelystä.
  • Eläimellä on oltava tunnistamista varten sähköinen mikrosiru. Myös selvästi luettavissa oleva tatuointi hyväksytään heinäkuuhun 2011 saakka. Irlannissa, Maltalla ja Iso-Britanniassa mikrosiru vaaditaan maahan tulevilta lemmikeiltä jo nyt.
  • Muista, että omistajana olet aina vastuussa koirasi hyvinvoinnista – hyvällä valmistautumisella varmistat onnistuneen matkan teille molemmille.

Lähde: Hotels.com

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Koirien käymälät Helsinki-Vantaalla

Helsinki-Vantaalle koirien omat käymälät – nelijalkaisten matkustajien mukavuus paranee huomattavasti

Happy Dogs Clarionissa

Lentokenttähotellin erikoiset vieraat: uudenvuoden kunniaksi sadoille koirille järjestettiin oma juhla

Haukka

Uskaltaisitko tälle lennolle? Dubailaisen yhtiön matkustamossa vierustoverina 80 haukkaa!

Mies ja koira katsomassa vuorelta merelle avautuvaa maisemaa.

Lemmikin kanssa matkustavan ABC – huomioi nämä asiat ennen matkaa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja