Hyppää sisältöön

Vuodenvaihde toi uuden lemmikkieläinpassin – lue tämä jos matkustat kissan, koiran tai fretin kanssa

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 02.01.2015
Kissoille, koirille ja freteille tarkoitettu lemmikkieläinpassi uudistui vuodenvaihteessa. Passin saa jatkossakin ostaa eläinlääkäriltä, mutta sen hinta nousee uusien turvaominaisuuksien vuoksi.

Lemmikkieläinpassin hinta nousee

Uusi lemmikkieläinpassi otettiin käyttöön 29. joulukuuta 2014 ilman siirtymäaikaa. Tätä ennen myönnetyt vanhanmuotoiset lemmikkieläinpassit ovat kuitenkin edelleen voimassa koko lemmikin eliniän ajan, joten lemmikinomistajien ei tarvitse hankkia uutta passia vanhan tilalle.

– Jos lemmikkieläimellä on jo passi, ei uutta tarvitse hakea. Passin saa jatkossakin ostaa eläinlääkäriltä, ja se myönnetään vain koirille, kissoille ja freteille. Passin hinta nousee, koska siihen on lisätty uusia turvaominaisuuksia, joilla pyritään estämään passin väärinkäyttö, sanoo Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran ylitarkastaja Virva Valle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Passiuudistusten lisäksi 29.12.2014 voimaan tullut Euroopan Unionin lemmikkieläinasetus tuo muutoksia koirien, kissojen ja frettien siirtoihin EU-maiden välillä. Muutokset koskevat esimerkiksi tuontivaatimuksiin kuuluvaa eläinten raivotautirokotusta, alle kolmen kuukauden ikäisten rokottamattomien pentujen matkustusehtoja sekä omistajan kanssa matkustavien lemmikkieläinten enimmäismääriä.

Lemmikkieläinpassi otettiin EU:n alueella käyttöön heinäkuussa 2004 ja se on pakollinen kaikille kissoille, koirille ja freteille Euroopan Unioniin kuuluvien maiden välisissä kuljetuksissa.

>> Lue lisää: Lemmikin kanssa matkustavan ABC

Lähde: Evira
Kuva: Flickr / WoofBC

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Koirien käymälät Helsinki-Vantaalla

Helsinki-Vantaalle koirien omat käymälät – nelijalkaisten matkustajien mukavuus paranee huomattavasti

Haukka

Uskaltaisitko tälle lennolle? Dubailaisen yhtiön matkustamossa vierustoverina 80 haukkaa!

Mies ja koira katsomassa vuorelta merelle avautuvaa maisemaa.

Lemmikin kanssa matkustavan ABC – huomioi nämä asiat ennen matkaa

Koira lomalla

Matkustatko lemmikin kanssa Espanjaan? Tässä toimintaohjeet!

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja