Hyppää sisältöön

Viikon blogi: Tuntemattomaan ja takaisin

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 27.05.2014
Tutustu persoonaan blogin takana! Esittelyssä Tuntemattomaan ja takaisin -blogin Laura.
  • Blogini Pallontallaajissa: Tuntemattomaan ja takaisin
  • Nimeni: Laura
  • Paras kaupunkikohde: Kapkaupunki ja Berliini
  • Paras rantakohde: Mosambikin Tofo tai Panaman Bocas del Toro
  • Unelmakohteeni: Reppureissu Väli-Amerikan halki ja Trans-Mongolian junarata
  • Tätä ilman en matkusta: Kamera, kohteeseen sijoittuva kirja, minitaskulamppu ja jykevä munalukko.
  • Tärkein matkavinkkini: Poistu mukavuusalueelta ja lähde reissuun yksin. Hakeudu paikallisten joukkoon pois travellerikuplasta.

Täältä löydät minut: Tuntemattomaan ja takaisin

Twitter-iconInstagramFacebook

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Millainen matkailija olet?
Olen aika spontaani matkaaja ja inhoan etukäteissuunnittelua. Niin monesti olen tavannut reissussa mielenkiintoisia ihmisiä, jotka ovat saaneet minut muuttamaan suunnitelmani täysin, että ennemmin lähdenkin vailla tarkkaa määränpäätä. Minulle matkustus on seikkailua. Suosin hidasta matkustusta jos mahdollista ja etenkin junat ovat lemppareitani. Tyypillisesti menen minimibudjetilla ja olen valmis tinkimään mukavuuksista. Minulle reissussa on tärkeintä tapaamani ihmiset ja heidän tarinansa.

Onko blogillasi jokin erityinen teema tai kohderyhmä?
Reppureissaus pääasiassa yksin ympäri maapalloa, erityisesti vähemmän kehittyneissä maissa Euroopan ulkopuolella. Uskon, että monet nuoret, ensimmäistä reissuaan suunnittelevat tai muuten seikkailuhenkisemmästä matkustelusta kiinnostuneet voivat samaistua blogiini. Itseäni kiinnostavat erityisesti Afrikka ja Latinalainen Amerikka, ihmisoikeuskysymykset ja kehitysyhteistyö.

Mikä on ollut unohtumattomin matkakokemuksesi?
Takuulla neljä päivää Johannesburgissa viime joulukuun alussa edellisen reppureissuni alussa. Satuin kaupunkiin ihan vahingossa juuri, kun Nelson Mandela oli menehtynyt. Kokemukseni kaupungissa tuolloin, Mandelan talolla ja hänen muistotilaisuudessaan olivat täysin ainutlaatuisia ja se yhteenkuuluvuuden tunne FNB-Stadionilla jotain aivan uskomatonta. Itse myös mielenkiinnolla seurasin maassa pyörinyttä mediamyllyä tapahtuman ympärillä. Enpä olisi uskonut näkeväni vaikkapa Obamaa paikan päällä.

Mikä on suurin vielä toteutumaton matkaunelmasi?
Jos puhutaan nimenomaan suurista matkaunelmista, olisi se luultavimmin työskentely omalla alallani ulkomailla mielenkiintoisessa maassa – mikä tietysti tavallaan tulee toteutumaan jo lähtiessäni pian työharjoitteluun Tansaniaan. Vaikkapa kirjeenvaihtajana työskentelisin erittäin mieluusti joku päivä. Toisaalta matkaunelmiini lukeutuvat myös paloni oppia puhumaan sujuvaa espanjaa ja surffaamaan kunnolla vielä joskus.

Kuinka blogisi sai alkunsa ja mistä saat oman bloggausinspiraatiosi?
Oman blogini perustin keväällä 2012 ennen kaikkea yhteydenpitoa varten seitsemän kuukauden pituiselle maailmanympärysmatkalleni. Tuon matkan jälkeen lopettaminen ei tuntunut enää luontevalta, ei blogin kuin ei reissaamisenkaan, joten minusta tulikin “ihan oikea bloggaaja” puolivahingossa. Inspiraationi tulee ensisijaisesti uusista jännistä paikoista ja luontevasta tarpeestani päästä jakamaan tarinoitani muille, mutta myös muista bloggaajista ja vertaistuesta blogimaailmassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Millaisia blogeja luet itse mieluiten?
Ennen kaikkea blogeja, jotka on kirjoitettu hyvin ja jotka katsovat matkailua ja maita jostain tuoreesta näkökulmasta. Luen ennemmin matkustajien ihan oikeita kokemuksia ja tarinoita kuin ravintola- ja hotelliarvosteluja. Lisäksi kiinnostun helpommin eksoottisemmista tai vieraammista maista, ja esimerkiksi Thaimaa- tai Espanja-blogit voivat jäädä lukematta. Myös blogit eettisestä ja pienen budjetin matkustuksesta kiinnostavat. Blogin visuaalista ilmettä arvostan paljon.

>> Lue tuoreimmat kuulumiset blogista!

Viikon blogi -sarjassa esitellään Rantapallon, Lumipallon ja Pallontallaajien matkabloggajia.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Toscanan auringon alla ja vähän muuallakin

Viikon blogi: Toscanan auringon alla ja vähän muuallakin

Laura Musta

Viikon blogi: Kaiken maailman matkoja

Kaikki maanosat

Viikon blogi: Kaikki maanosat

Ranskatar reissaa

Viikon blogi: Ranskatar reissaa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja