Hyppää sisältöön

Viikon blogi: Ranskatar reissaa

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 24.03.2017
Tutustu persoonaan blogin takana! Esittelyssä Ranskatar reissaa -blogin Hanna.
  • Blogini Rantapallossa: Ranskatar reissaa
  • Nimeni: Hanna
  • Paras kaupunkikohde: Euroopan kaupungeissa riittää nähtävää, ja vaikea on valita vain yhtä. Tukholma on kuitenkin mielestäni yksi upeimpia kaupunkeja, vaikka myös Ranskassa on monta ihanaa kaupunkia, kuten Bordeaux tai Nizza.
  • Paras rantakohde: Tyynenmeren paratiisisaaret, esimerkiksi Fidzi, jossa ihmiset ovat hurjan ystävällisiä.
  • Unelmakohteeni: Etelä-Amerikassa kiehtoo rento lattarikulttuuri, upea luonto ja maanosan monipuolisuus. Toisaalta Ranska tulee aina olemaan maa, joka on lähellä sydäntäni ja sieltä löytyy myös todella monipuolisesti erilaisia kohteita.
  • Tätä ilman en matkusta: reissuilta räpsin kuvia japanilaisen turistin tavoin, joten ilman kameraa en voisi kuvitella matkustavani.
  • Tärkein matkavinkkini: matkalla kannattaa varautua yllätyksiin. Aina kaikki ei mene suunnitelmien mukaan, mutta yleensä asiat lopulta järjestyvät.

Täältä löydät minut: Ranskatar reissaa

Twitter-icon Instagram Facebook

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 
 

Millainen matkailija olet?
Taidan olla aika budjettimatkailija, ja reppureissumeiningillä mennään useimmiten. Matkoilta etsin kauniita maisemia, uusia kokemuksia ja paikalliseen elämänmenoon tutustumista. Kielten opiskelijana näen matkailun myös tapana kasvattaa kielitaitoani, ja siksi mielelläni reissaan ranskan- ja espanjankielisissä maissa. Viime aikoina olen innostunut kovasti luontokohteista ja upeiden maisemien eteen olen valmis poistumaan mukavuusalueeltani, esimerkiksi telttailemaan vuoristossa.

Onko blogillasi jokin erityinen teema tai kohderyhmä?
Aloitin blogin pitämisen vaihtovuoden jälkeen, joten alun perin kertoilin lähinnä juttuja vaihdosta ja Ranskassa reissaamisesta. Miellän itse blogini matkapäiväkirjaksi, jossa kertoilen reissuistani ja samalla jaan vinkkejä muille reissaajille. Niinpä blogin teema on vuosien varrella vähän muuttunut. Ranskan reissujen jälkeen kirjoittelin kesästäni Ruotsissa, sen jälkeen blogi keskittyi maailmanympärimatkaan Etelä-Amerikassa sekä Oseaniassa ja nyt meneillään on työharjoittelu Espanjassa.

Mikä on ollut unohtumattomin matkakokemuksesi?
Viime talvena toteutettu maailmanympärimatka oli pitkään mielessä ollut haave, joka oli kokonaisuudessaan mahtava kokemus. Tulivuorelle kiipeäminen Chilessä, auringonlaskut ja -nousut Ulurulla, hurrikaani Fidzillä… Siinä vasta pari unohtumatonta muistoa tuolta reissulta.

Mikä on suurin vielä toteutumaton matkaunelmasi?
Haluaisin palata Etelä-Amerikkaan ja tällä kertaa käydä Macchu Picchulla ja Salar de Uyunin suola-aavikolla. Toisaalta maailmanympärimatkalla ei budjetti riittänyt Bora Boralle, ja tuolle paratiisisaarelle haluaisin joskus päästä. Matkaunelmia on aina monia, mutta olen iloinen siitä, että olen pystynyt myös toteuttamaan niistä useita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuinka blogisi sai alkunsa ja mistä saat bloggausinspiraatiota?
Vaihtovuonna reissatessa selvittelin paljon tietoa matkakohteista ja jossain kohtaa ajattelin, että tästä kaikesta voisi olla hyötyä myös muille. Niinpä vaihdon jälkeen päätin perustaa blogin, jossa kertoisin vinkkejä Ranskaan ja vaihtoon liittyen. Ajattelin, että todennäköisesti kyllästyisin koko blogitouhuun nopeasti, mutta toisin kävi ja blogi on ollut pystyssä jo kolme ja puoli vuotta. Inspiraatio löytyy tietysti reissaamalla. Alan jo matkalla miettiä, mitä paikasta tulen kertomaan blogissa.

Millaisia blogeja luet mieluiten?
Luen enimmäkseen matkablogeja, jotka inspiroivat haaveilemaan matkoista kaukomaille. Ennen maailmanympärimatkaa seurasin muutamaa blogia, joissa tehtiin vastaavanlainen reissu ja ammensin niistä vinkkejä. Eniten tykkään lukea sellaisten ihmisten blogeja, joilla on samanlainen tyyli matkustaa. Toistaiseksi bisnesluokassa matkaaminen, luksushotellit ja fine dining -illalliset ovat aika kaukana omasta todellisuudesta, joten huomaan lukevani mieluummin pienen budjetin seikkailureissuista.

>> Lue tuoreimmat kuulumiset blogista!

Viikon blogi -sarjassa esitellään Rantapallon ja Pallontallaajien matkabloggaajia.

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Toscanan auringon alla ja vähän muuallakin

Viikon blogi: Toscanan auringon alla ja vähän muuallakin

Laura Musta

Viikon blogi: Kaiken maailman matkoja

Kaikki maanosat

Viikon blogi: Kaikki maanosat

Mika, Lähtöportti

Viikon blogi: Lähtöportti

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja