Hyppää sisältöön

Viikon blogi: Reason for a Season

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 03.05.2015
Tutustu persoonaan blogin takana! Esittelyssä Reason for a Season -blogin Mirka Kallio.
  • Blogini Rantapallossa: Reason for a Season
  • Nimeni: Mirka Kallio
  • Paras kaupunkikohde: Singapore
  • Paras rantakohde: Thaimaan rannat
  • Unelmakohteeni: Bora Bora
  • Tätä ilman en matkusta: Kamera
  • Tärkein matkavinkkini: Älä anna pelon olla suurempi kuin unelmasi maailmalle lähtemisestä.

Täältä löydät minut: Reason for a Season

Twitter-iconInstagramFacebook

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Millainen matkailija olet?
Tykkään lähteä yhtä lailla lähelle ja kauas. Haluan kokea ja dokumentoida kaikkea inspiroivaa, joka voi olla yhtä lailla ihmisten kohtaamista kuin maisemien kuvaamista. En halua sulkea silmiäni maailman epäkohdiltakaan. En hakeudu niinkään tarkoituksella tuijottamaan ihmisten kärsimystä, mutta koska pahuutta näkee paljon vain pitämällä silmät auki, tahdon inspiroitua matkojen kautta myös tekemään enemmän muiden hyväksi. Kauhistelu ei auta, mutta toimiminen auttaa aina vähintään yhtä ihmistä.

Onko blogillasi jokin erityinen teema tai kohderyhmä?
Haluan innostaa jokaista lähtemään omia unelmiaan kohti, olivat ne sitten pieniä tai suuria, lähellä tai kaukana. Suurin osa teksteistäni liittyy kotimaahan tai Kaakkois-Aasiaan, seuraavien kuukausien aikana myös Australiaan. Toivon, että osaisin inspiroida ihmisiä myös pitämään enemmän huolta toisistaan ja matkustamaan vastuullisesti. Matkustamisen tulisi luoda hyvinvointia matkakohteisiin, ei riistää paikallisia.

Mikä on ollut unohtumattomin matkakokemuksesi?
Unohtumattomin matkakokemukseni taitaa olla automme juuttuminen tulvien vuoksi keskelle-ei-mitään Kenian maaseudulla, ilman ruokaa tai tietoa, milloin pääsemme jatkamaan matkaa. Tuo matka on ollut myös toistaiseksi ainoa reissuni, jolloin en syönyt ravintoloissa tai nukkunut kertaakaan hotellissa. Tuli nähtyä perusreissua enemmän, miten paikalliset elävät arkeaan kaupunkien ulkopuolella. Se oli silmiä avaavaa ja kiitollisuus oman elämän olosuhteista kasvoi.

Mikä on suurin vielä toteutumaton matkaunelmasi?
Suurin matkaunelmani on juuri toteutumassa. Se on Australian matka, jonka etenemistä voi seurata blogissani. Minulla on toki monia muitakin unelmia. Kirjoitin jossain vaiheessa blogiini sata matkaunelmaani, joihin kuuluu niin vapaaehtoistyötä maailmalla kuin paratiisisaarella rentoutumistakin

Kuinka blogisi sai alkunsa ja mistä saat oman bloggausinspiraatiosi?
Olen kirjoittanut eri blogeja vuodesta 2009 lähtien. Huomasin, että kiinnostukseni kohteet alkoivat liittyä entistä enemmän matkailuun ja kirjoitin siitä joka tapauksessa paljon. Niinpä tammikuussa 2012 perustin blogin Rantapalloon. Saan inspiraatiota jokapäiväisestä elämästä, matkoista, ihmisten kohtaamisesta ja luonnon kauneudesta. Auringonlaskuista innostun aina. En usko, että kyllästyn niihin tai lakkaan kuvaamasta niitä koskaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Millaisia blogeja luet itse mieluiten?
Luen monenlaisia blogeja aina, kun aikani riittää siihen. Suosikkipostauksiani ovat sellaiset, joissa mennään vähän pintaa syvemmälle, oli aihe mikä tahansa. Matkablogeissa myös kuvat ovat tärkeässä roolissa. Kuvat puhuvat puolestaan silloinkin, kun tekstiä ei ole paljon. Etsin matkablogeista tietoa tulevista matkakohteistani ja pidän siitä, että blogien kautta saa esimerkiksi varaussivustoja todenmukaisemman kuvan hotelleista.

>> Lue tuoreimmat kuulumiset blogista!

Viikon blogi -sarjassa esitellään Rantapallon, Lumipallon ja Pallontallaajien matkabloggajia.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Toscanan auringon alla ja vähän muuallakin

Viikon blogi: Toscanan auringon alla ja vähän muuallakin

Laura Musta

Viikon blogi: Kaiken maailman matkoja

Kaikki maanosat

Viikon blogi: Kaikki maanosat

Ranskatar reissaa

Viikon blogi: Ranskatar reissaa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja