Hyppää sisältöön

Viikon blogi: Pää pilvissä

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 13.11.2014
Tutustu persoonaan blogin takana! Esittelyssä Pää pilvissä -blogin Maarit Tolppanen.
  • Blogini Rantapallossa: Pää pilvissä
  • Nimeni: Maarit Tolppanen
  • Paras kaupunkikohde: Lissabon, Portugali
  • Paras rantakohde: Aruba
  • Unelmakohteeni: Färsaaret ja Huippuvuoret
  • Tätä ilman en matkusta: Postafen-matkapahoinvointilääke, hyvä kirja, kamera ja Fivefingers-seikkailukengät
  • Tärkein matkavinkkini: Pidä aina kamera valmiudessa ja saavu lentokentälle ajoissa.

Täältä löydät minut: Pää pilvissä

InstagramFacebook

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Millainen matkailija olet?
Todella herkästi innostuva. Voi olla, etten ole kuullutkaan jostain kohteesta ennenkuin vaikka Norwegianilta tulee erikoistarjous. Sen jälkeen on pakko ensiksikin varata ne lennot, tutkia kohteen kaikki retkeilymahdollisuudet ja hotellit ja aloittaa älytön hypetys. Toisaalta saatan päivän varoitusajalla lähteä roadtripille, tai säästää vuoden jotain luksusmatkaa varten. Lähden minne vain kunhan on aikaa, rahaa tai tarpeeksi hyvä idea. Yleensä matkailen omatoimisesti poikaystäväni kanssa.

Onko blogillasi jokin erityinen teema tai kohderyhmä?
Aloitin syyskuun alussa vaihto-opiskeluni Lapin AMK:n kautta Akureyrin yliopistossa Islannissa, joten ainakin vuoden loppuun asti blogissa tullaan keskittymään tähän seikkailuun! Varmasti opiskelijat voivat hakea blogista inspiraatiota vaihtokohteen valintaan, mutta kirjoitan matkajuttuja ihan kaikille tasapuolisesti. Blogi on hyvä matkapäiväkirja myös kotona seikkailuja seuraavalle perheelleni.

Mikä on ollut unohtumattomin matkakokemuksesi?
Täytin 18 vuotta vuoden 2010 lokakuussa. Samalla viikolla oli Demi-lehdessä kilpailu täysi-ikäisille lukijoille: pääpalkintona matka Madridiin MTV:n Europe Music Awards -gaalaan. Kesken koulupäivän sain puhelun, että minulle pitäisi varata lentoliput Espanjaan, sillä olin voittanut kilpailun! Se riemu oli hillitön ja matkakin juuri aikustuneelle reissaajalle unohtumaton. Madridissa haluaisin käydä sen vuoksi vielä uudestaankin muistoja verestämässä.

Mikä on suurin vielä toteutumaton matkaunelmasi?
Tällä hetkellä yksi niistä suurimmista unelmista on kuukauden autoreissu Sodankylästä Narvikin kautta Bergeniin vuonojen reunoja pitkin. Matkalla yöpyisimme välillä teltassa, autossa tai hotellissa. Patikoisimme ja pyöräilisimme. Testaisimme samalla muutaman yön pätkän Hurtigrutenin kyytiä ja periltä Bergenistä lennähtäisimme vielä Shetlannin saarille pikavisiitille ennen suorinta tietä Tukholmaan. Sitten lauttakyydillä kotiin. Monia suuria unelmia on, ja melkein kaikkiin liittyy pieni roadtrip.

Kuinka blogisi sai alkunsa ja mistä saat oman bloggausinspiraatiosi?
Blogin syntymisestä on kiitettävä Instagram Travel Thursdayta. Luin aluksi paljon blogeja Rantapallossa ja kiinnitin siihen mielenkiintoni. Olin hiljattain liittynyt itsekin Instagramiin ja osallistunut kampanjaan sitä kautta. Sain seuraajikseni bloggaajia ja paljon kannustusta. Niin sitten viime marraskuun lopulla nostin “pääni pilviin” ja aloitin aktiivisena instagrammaajana bloggausurani.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Millaisia blogeja luet itse mieluiten?
Useasti päivittyviä ja sellaisia, joissa bloggaajan persoona ja historia ovat selkeästi näkyvissä. Kauniit kuvat ja ulkoasu vaikuttavat myös kiinnostavuuteen, jaksaako blogia alkaa seurata. Kirjoitan sellaista blogia, jota tykkäisin itsekin lukea. Matkablogeja seuraan tietysti, ja suomalaisia sellaisia. Parhaat blogit löysin Rantapallosta sekä IGTT-kampanjan kautta.

>> Lue tuoreimmat kuulumiset blogista!

Viikon blogi -sarjassa esitellään Rantapallon, Lumipallon ja Pallontallaajien matkabloggajia.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Toscanan auringon alla ja vähän muuallakin

Viikon blogi: Toscanan auringon alla ja vähän muuallakin

Laura Musta

Viikon blogi: Kaiken maailman matkoja

Kaikki maanosat

Viikon blogi: Kaikki maanosat

Ranskatar reissaa

Viikon blogi: Ranskatar reissaa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja