Hyppää sisältöön

Viikon blogi: Muru Mou

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 20.05.2015
Tutustu persoonaan blogin takana! Esittelyssä Muru Mou -blogin Terhi.
  • Blogini Rantapallossa: Muru Mou
  • Nimeni: Terhi
  • Paras kaupunkikohde: Melbourne, Australia
  • Paras rantakohde: Cabarete, Dominikaaninen tasavalta
  • Unelmakohteeni: Etelä-Afrikka, Georgia ja Alaska
  • Tätä ilman en matkusta: Hyvä kirja
  • Tärkein matkavinkkini: Haistele, maistele, rentoudu ja nauti!

Täältä löydät minut: Muru Mou

Instagram

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Millainen matkailija olet?
Olen rento matkailija. Turha stressaaminen ei matkustamiseen ja lomailuun kuulu, enkä pidä tarkoista minuuttiaikatauluista. Aina tulee olla aikaa pysähtyä kahvilaan nauttimaan kupillinen kahvia tai lasillinen kylmää ja katsella kohteen elämänmenoa. Nähtävyydeltä nähtävyydelle juokseminen ei ole minun juttuni, joten yleensä käyn katsomassa pari mielenkiintoisinta paikkaa ja muuten vain nautin paikallisesta elämästä.

Onko blogillasi jokin erityinen teema tai kohderyhmä?
Kirjoitan jonkin verran maahanmuutosta, uuden asuinmaan herättämistä ajatuksista ja elämästä ulkosuomalaisena, joten blogini kohderyhmänä voisi pitää ulkomailla asuvia tai ulkomaille muuttoa suunnittelevia. Ja jos etenkin Tanska kiinnostaa asuinmaana tai lomakohteena, kannattaa käydä kurkkaamassa blogiani!

Mikä on ollut unohtumattomin matkakokemuksesi?
Varmastikin vuosi Australiassa, erityisesti hostelliasumisen vuoksi, josta taannoin kirjoitinkin blogissani. Myös ensimmäisen yksin tehdyn reppureissun ja sen kohokohdan Mount Kinabalun huipulle kiipeämisen tulen muistamaan aina.

Mikä on suurin vielä toteutumaton matkaunelmasi?
Working holiday -vuosi Uudessa-Seelannissa. Iän tullessa vastaan se näyttää jäävän haaveeksi, mutta pidempi lomareissu Pitkän valkoisen pilven maahan on edelleen unelmana.

Kuinka blogisi sai alkunsa ja mistä saat oman bloggausinspiraatiosi?
Ennen Tanskaan muuttoa aloin etsiä maasta tietoa ja päädyin lukemaan monia mielenkiintoisia blogeja. Jäin blogeihin koukkuun ja lopulta poikaystävä heitti ilmoille ajatuksen, että mitä jos alkaisin kirjoittaa omaa blogia. Siitä se sitten lähti. Koska olen suhteellisen uusi Tanskassa, jaksan hämmästellä ja ihastella tätä maata joka päivä. Tykkään kirjoittaa pienistä arkipäivän iloista ja tämän maan ihmeellisyyksistä, mutta lisään toisinaan myös himpun verran faktatietoa tekstin joukkoon.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Millaisia blogeja luet itse mieluiten?
Luen matkablogien lisäksi myös lifestyle- ja sisustusblogeja. Minulle tärkeää on se, että kirjoittajan persoona tulee esille, sillä hyvien kirjoitusten myötä mielenkiinto kirjoittajaa kohtaan kasvaa ja haluan tietää enemmän kuin pienen kuvan ja etunimen verran. Osa matkablogeista keskittyy vain matkakertomuksiin, jolloin jään kaipaamaan oikeaa persoonaa blogin takana: kirjoittajan ajatuksia ja vaikka ihan arkipäivän juttuja. Mielenkiintoinen persoona saa minut palaamaan lukemaan blogia.

>> Lue tuoreimmat kuulumiset blogista!

Viikon blogi -sarjassa esitellään Rantapallon, Lumipallon ja Pallontallaajien matkabloggajia.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Toscanan auringon alla ja vähän muuallakin

Viikon blogi: Toscanan auringon alla ja vähän muuallakin

Laura Musta

Viikon blogi: Kaiken maailman matkoja

Kaikki maanosat

Viikon blogi: Kaikki maanosat

Ranskatar reissaa

Viikon blogi: Ranskatar reissaa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja