Hyppää sisältöön

Viikon blogi: Liikkeellä

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 03.04.2014
Tutustu persoonaan blogin takana! Esittelyssä Liikkeellä-blogin Sofia.
  • Blogini Rantapallossa: Liikkeellä
  • Nimeni: Sofia
  • Paras kaupunkikohde: Berliini
  • Paras rantakohde: Florida
  • Unelmakohteeni: Uusi-Seelanti
  • Tätä ilman en matkusta: Puhelin
  • Tärkein matkavinkkini: Tutkaile tulevia matkakohteita sosiaalisessa mediassa, esimerkiksi Instagramissa. Kysele rohkeasti muilta matkailijoilta ja paikallisilta vinkkien perään. Näin pääset usein kokemaan vähemmän tunnettuja ja paikallistenkin suosimia nähtävyyksiä, kohteita ja vaikkapa ruokapaikkoja.

Täältä löydät minut: Liikkeellä

Twitter-iconInstagramFacebook

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Millainen matkailija olet?
Matkailijana olen järjestelmällinen, mutta avoin. Viihdyn matkalla hyvässä seurassa ja usein se osoittautuukin reissun parhaaksi puoleksi. Matkustan kohteisiin, jotka haluan kokea ja nähdä, enkä lähde reissuun “vain matkustamisen vuoksi”. Minua on siis turha raahata kohteeseen, joka ei itseäni kiinnosta. Pyrin löytävään jokaisesta kohteesta jotakin positiivista ja uutta, kenties hiukan tuntematontakin.

Onko blogillasi jokin erityinen teema tai kohderyhmä?
Pyrin tarjoamaan kaikille matkustamisesta kiinnostuneille jotakin luettavaa ja nähtävää. Olen omatoimimatkailija, mutta en silti perinteinen reppureissaaja – blogin sisältö on sen mukaista. Tarjoan vinkkejä omasta näkökulmastani, mutta pyrin kirjoittamaan myös yleisempää sisältöä.

Mikä on ollut unohtumattomin matkakokemuksesi?
Joulu Berliinissä oli huikea. Saksalaisten joulutorien ja siirtolaisalueiden yhdistelmä kolahti kunnolla. Siinä missä osa kaupungista pysähtyi pyhien viettoon, toinen puoli jatkoi samaan arjen malliin. Vaikka Suomen perinteinen valkoinen talvi oli kenties kaukana suurkaupungin joulusta, oli Berliinissä nähtävää ja koettavaa juhlan aikaan runsaasti. Jouluateria intialaisessa ravintolassa Kreuzbergin puolella ja seuraavana aamuna joulukirkko perinteiseen saksalaiseen tyyliin.

Mikä on suurin vielä toteutumaton matkaunelmasi?
Tällä hetkellä, matkailijalla kun haaveita riittää, matkaunelmakseni nimeän Oseanian kierroksen. Kohdelistallani ykkösenä kaukomaista ovat Uusi-Seelanti ja Australia – intohimoni kaupunkehin ja toisaalta luontoon yhdistyisivät ihan uudella tasolla. Englanninkielinen kulttuuri toisella puolella maailmaa kiinnostaa itseäni ja matkaseuraani myös erityisesti.

Kuinka blogisi sai alkunsa ja mistä saat oman bloggausinspiraatiosi?
Blogini sai alkunsa kesällä 2013 Kaukokaipuun Marinellan inspiroimana ja kehoittamana. Instagramissa aikani matkakuvia jaettuani oli aika laittaa kokemukset tekstimuotoon blogin puolelle. Bloggausinspiraatio tulee pitkälti muiden matkailijoiden intohimosta ja sen jakamisesta. Omia kokemuksia on ilahduttavaa jakaa, kun tietää niiden olevan muille avuksi ja iloksi. Blogi on myös eräänlainen tapa tallettaa muistoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Millaisia blogeja luet itse mieluiten?
Lukulistalleni päätyvät erityisesti blogit, joiden kirjoittajan intohimo välittyy ruudun toisellekin puolelle. Blogit, joista huokuu kiinnostus ja aitous. Bloggaajan profiloituminen tietynlaiseksi matkailijaksi ei lukukokemukseeni niinkään vaikuta – luen mielelläni kirjoituksia myös itsestäni poikkeavilta reissaajilta. Tärkeää on myös blogin kuvitus, mikä on itselleni iso osa kokemusta.

>> Lue tuoreimmat kuulumiset blogista!

Viikon blogi -sarjassa esitellään Rantapallon, Lumipallon ja Pallontallaajien matkabloggajia.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Toscanan auringon alla ja vähän muuallakin

Viikon blogi: Toscanan auringon alla ja vähän muuallakin

Laura Musta

Viikon blogi: Kaiken maailman matkoja

Kaikki maanosat

Viikon blogi: Kaikki maanosat

Ranskatar reissaa

Viikon blogi: Ranskatar reissaa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja