Hyppää sisältöön

Viikon blogi: Havaintoja matkan varrelta

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 27.11.2014
Tutustu persoonaan blogin takana! Esittelyssä Havaintoja matkan varrella -blogin Tomi Tölli.
  • Blogini Rantapallossa: Havaintoja matkan varrella
  • Nimeni: Tomi Tölli
  • Paras kaupunkikohde: Paras on tietenkin subjektiivinen käsite, mutta jos yksi pitää valita vastaan New York. Aasiassa pidän erityisesti Hongkongista.
  • Paras rantakohde: Balin vieressä sijaitsevan Lombok-saaren etelärannikolla Indonesiassa oli perin hienoja (ja hiljaisia) rantoja.
  • Unelmakohteeni: Sekä Pohjois- että Etelä-Amerikan läpi Alaskasta Tulimaahan kulkeva Pan-American Highway on vaivannut mieltäni jo jonkin aikaa. Se täytynee käydä jossain vaiheessa katsastamassa.
  • Tätä ilman en matkusta: Loppujen lopuksi passi ja toimiva luottokortti riittänevät. Muu on ekstraa.
  • Tärkein matkavinkkini: Wifi-verkkoihin pääsyn mahdollistava mobiililaite on monesti osoittautunut maailmalla hyvin hyödylliseksi. Internet on ihmeellinen paikka. Sieltä kun löytyy kaikki majapaikoista kaupunkikarttoihin. Usein silloinkin, kun neuvoja ei reaalimaailmasta tunnu löytyvän.

Täältä löydät minut: Havaintoja matkan varrelta

Twitter-iconFacebook

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Millainen matkailija olet?
Ajoittain maaninen. Usein itse matkan tekeminen on tärkeämpää kuin varsinainen päämäärä, ja rauhattomuus iskee helposti jo muutaman paikallaan vietetyn päivän jälkeen. Tässä on hyvät ja huonot puolensa. Tällä tavoin näkee paljon, mutta toisaalta pidemmät tällaiset reissut ovat melko raskaita. Mutta minkäs teet. Vaikka perille pääseminen on hienoa, on lähteminen usein vielä hienompaa. Tunnustettakoon tosin, että olen harkinnut tahdin hidastamista.

Onko blogillasi jokin erityinen teema tai kohderyhmä?
Blogini teemasta kertonee aika lailla jo sen nimi. Havaintoja matkan varrelta. Itse asiassa olen saanut muutaman lukijapalautteenkin asian tiimoilta. Nimi on kuulemma perin sopiva, ja hyvä niin. Paitsi erinäisiä matkoilla tekemiäni satunnaisia havaintoja ja miksihän tuokin on tuolla tavalla -tyyppisiä pohdintoja, pyrin myös kirjaamaan ylös käytännöllisiä asioita, asioita joista mahdollisesti voisi olla hyötyä muillekin samaan paikkaan ja tilanteeseen eksyneille satunnaisille matkailijoille.

Mikä on ollut unohtumattomin matkakokemuksesi?
Vaikka verraten monta reissua olen tehnyt, niin vuoden 2011 alussa Pikavuoro Bangkokiin -nimellä tunnettu kahdeksan viikon matka Suomesta Thaimaahan oli kuitenkin eeppisyydessään omaa luokkaansa. Venäjän ja Kazakstanin pakkaset muuttuivat matkan edetessä Kiinan kevääksi ja lopulta Laosin trooppiseksi helteeksi. Kartassa reittiviiva näyttää hienolta. Kaunis kaari. Lisäksi perillepääsy ei ollut lainkaan varmaa. Välillä mentiin äärirajoilla. Hienoa oli se. Talvella 2014 hyppään saman bussin kyytiin Afrikassa.

Mikä on suurin vielä toteutumaton matkaunelmasi?
Mainitsin jo tuossa aiemmin Pan-American Highwayn. Sen ajaminen päästä päähän lienee yksi näistä vielä toteutumattomista “unelmareissuista”. Pintateitse matkustamisen suurena ystävänä olen myös leikitellyt ajatuksella maailmanympärysmatkasta johon ei sisältyisi lainkaan lentomatkustamista. Saapa nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Katsotaan.

Kuinka blogisi sai alkunsa ja mistä saat oman bloggausinspiraatiosi?
Blogini sai alkunsa puolivahingossa vuonna 2011, juuri tuolla edellä mainitsemallani linja-automatkalla Suomesta Thaimaahan. Sittemmin havaitsin bloggaamisen tuovan lisää sisältöä erityisesti yksin matkustamiseen. Maailmalla pyöriessä kun mieleen tulee monenlaista asiaa ja juttua, joiden luontaisena purkupaikkana blogi toimii. Tutut, ja tuntemattomatkin, voivat sitten sieltä niitä ilokseen lukea. Tai ainakin bloggaaja voi optimistisinä hetkinään tällaisessa harhassa elää.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Millaisia blogeja luet itse mieluiten?
Mitä matkustamiseen liittyviin juttuihin tulee, niin taidan suosia blogeja joiden perusteella pystyy muodostamaan hyvän ja uskottavan yleiskuvan jostain tietystä paikasta. Siis käytännöllistä tietoa höystettynä mielikuvilla ja, no, havainnoilla. Kovin korkealentoisten tai kovasti kirjoittajan sisäistä maailmaa ruotivien tekstien ystävä en välttämättä blogiformaatissa ole. Eksyn myös useahkosti yhteiskunnallisia tai maailmanpoliittisia asioita käsittelevien blogien pariin.

>> Lue tuoreimmat kuulumiset blogista!

Viikon blogi -sarjassa esitellään Rantapallon, Lumipallon ja Pallontallaajien matkabloggajia.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Toscanan auringon alla ja vähän muuallakin

Viikon blogi: Toscanan auringon alla ja vähän muuallakin

Laura Musta

Viikon blogi: Kaiken maailman matkoja

Kaikki maanosat

Viikon blogi: Kaikki maanosat

Ranskatar reissaa

Viikon blogi: Ranskatar reissaa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja