Hyppää sisältöön

Viikon blogi: Haavematkoja

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 05.06.2015
Tutustu persoonaan blogin takana! Esittelyssä Haavematkoja-blogin Arja.
  • Blogini Pallontallaajissa: Haavematkoja
  • Nimeni: Arja
  • Paras kaupunkikohde: Berliini
  • Paras rantakohde: Pandan-saari Filippiineillä
  • Unelmakohteeni: Uusi-Seelanti
  • Tätä ilman en matkusta: Kamerani
  • Tärkein matkavinkkini: Tutustu paikalliseen elämään liikkumalla muuallakin kuin matkailijoille rakennetuilla alueilla ja syömällä siellä, missä paikallisetkin syövät. Matkasta saa enemmän irti, kun tutustuu kohteen kulttuuriin myös paikallisten näkökulmasta.

Täältä löydät minut: Haavematkoja

InstagramFacebook

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Millainen matkailija olet?
Matkailijana olen utelias ja liikkuvainen. Mieluiten aktiivimatkailen pyöräilyn, patikoinnin tai muun liikunnan parissa. Parasta on, jos siihen yhdistyvät upeat luontoelämykset sekä paikalliseen kulttuuriin tutustuminen. Tänä talvena löysin snorklaamisen, ja sen myötä myös jotkut rantakohteet alkoivat kiinnostaa. Kaupunkilomilla etsin hyviä kasvisravintoloita ja idyllisiä kahviloita sekä vietän mielelläni aikaa puistoissa. Toisinaan minulle iskee kova ikävä musikaalimatkalle Lontooseen.

Onko blogillasi jokin erityinen teema tai kohderyhmä?
Blogini yksi keskeinen teema on pyörämatkailu. Viime kesänä pyöräilin Islannissa ja tänä kesänä on Keski-Euroopan vuoro. Lisäksi teen joka kesä muutamia lyhyempiä pyöräretkiä yleensä Suomessa ja Virossa. Pyörämatkailun lisäksi kirjoitan kohtuullisen budjetin matkailusta toistaiseksi Euroopassa ja Aasiassa. Blogini kohderyhmää ovat aktiivimatkailusta ja rauhallisista luontokohteista kiinnostuneet, uteliaat reissaajat sekä nojatuolimatkailijat.

Mikä on ollut unohtumattomin matkakokemuksesi?
Kolmen viikon matka Islantiin elokuussa 2014. Kiersimme Islannin ympäri osittain pyöräillen, osittain bussilla. Islannissa ei tarvitse etsiä erikseen nähtävyyksiä, sillä maan luonto on itsessään yhtä mielettömän upeaa nähtävyyttä, ja jokaisen mutkan takaa löytyy jotakin ihmeellistä. Nukuimme suurimman osan matkasta teltassa leirintäalueilla. Toisinaan rankat sääolotkaan eivät haitanneet, sillä pyöräilypäivät oli mukava päättää jokaisesta kylästä löytyvään kuumavesialtaaseen!

Mikä on suurin vielä toteutumaton matkaunelmasi?
Uusi-Seelanti, jonne olen alustavasti suunnitellut matkustavani kevättalvella 2016. Matkustettuani Islannissa ja Filippiineillä innostus tuliperäisiin maisemiin kasvoi, ja Uudesta-Seelannista löytyisi mitä ihmeellisimpiä paikkoja luonnonystävän nautittavaksi. En ole lukenut kovin hyvää pyörämatkailusta kyseisessä maassa, joten tästä matkasta taitaa tulla road trip.

Kuinka blogisi sai alkunsa ja mistä saat oman bloggausinspiraatiosi?
Aloitin blogini päiväkirjamaisesti Islannin matkallamme, ja olen sen jälkeen kehittänyt sitä eteenpäin. Kirjoitin ensimmäistä blogiani asuessani vuosia sitten vaihto-opiskelijana Irlannissa. Siirryttyäni opiskelusta työelämään minun oli mahdollista matkailla enemmän, jolloin ajatus uuden matkablogin pystyttämisestä alkoi viritä. Haluan jakaa blogin kautta kokemuksia, tunnelmia sekä tietoa. Parasta inspiraatiota tuo palaute, jossa joku on kiinnostunut uudesta kohteesta tai saanut ajatuksen matkasta kirjoitusteni tai kuvieni kautta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Millaisia blogeja luet itse mieluiten?
Luen mieluiten hyvällä ja selkeällä kielellä kirjoitettuja blogeja, joissa on laadukkaat kuvat. Matkablogeissa pidän kuvia erityisen tärkeinä, sillä niiden avulla matkakohteen tunnelma välittyy parhaiten. Seuraan tällä hetkellä vain matkablogeja, ja säännöllisesti luen sellaisia, joiden postaukset ovat kohtuullisen lyhyitä. Pidempiä juttuja tykkään lukea silloin, kun tarvitsen erityisesti tietoa juuri jutun käsittelemästä kohteesta tai aiheesta.

>> Lue tuoreimmat kuulumiset blogista!

Viikon blogi -sarjassa esitellään Rantapallon, Lumipallon ja Pallontallaajien matkabloggajia.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Toscanan auringon alla ja vähän muuallakin

Viikon blogi: Toscanan auringon alla ja vähän muuallakin

Laura Musta

Viikon blogi: Kaiken maailman matkoja

Kaikki maanosat

Viikon blogi: Kaikki maanosat

Ranskatar reissaa

Viikon blogi: Ranskatar reissaa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja