Hyppää sisältöön

Tämän takia et ikinä tule näkemään tiettyjä ruokia lentokoneessa – olisitko arvannut syyt?

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 14.11.2017
Älä odota saavasi lennolla viimeisimpiä trendiruokia - lue miksi.

Lentokoneruokien kanssa pelataan varman päälle

Oletko joskus miettinyt, miksi lentokoneruokien kaava ei tunnu juuri muuttuvan? Resepteissä ei varsinaisesti revitellä, vaan vaihtoehdot ovat yleensä yksinkertaisia.

Matkustamohenkilökunta tarjoaa matkustajille yleensä kahta eri vaihtoehtoa, joilla ei ole fiinejä nimiä tai monimutkaisia ainesosia. Valittavana voi olla esimerkiksi kanapasta tai naudanlihaa riisillä. Erikoisruokavalioille on tarjolla omat versionsa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Eksotiikalle ei ole lennolla sijaa, kertoo Cathay Pacific Catering Services -yhtiön kokki Jorg Kubisz uutissivusto CNN:lle. Tärkeintä on, että annokset miellyttävät massoja.

Erityisesti lentokoneen turistiluokassa on tärkeää, että matkustajat tunnistavat ateriat ja raaka-aineet. Lentokoneen kiireinen aikataulu ei sallisi erikoisten annosten selitystä jokaisella istuinrivillä.

– Emme halua kuulla matkustajien kysyvän mitä se on, sillä kysymykset pidentävät tarjoiluaikaa. Meidän on palveltava suurta määrää ihmisiä lyhyen ajan sisällä, sanoo Kubisz.

Toinen tärkeä kriteeri lentokoneessa tarjoiltaville aterioille on turvallisuus. Lennoilla ei tulla näkemään medium miinus -asteisia pihvejä tai raakaa kalaa, sillä ruokamyrkytysten riski on minimoitava.

– Meille kaikkien tärkeintä on ruoan turvallisuus. Koska tarjoilemme annoksia isoille massoille, emme voi ottaa minkäänlaisia riskejä. Voitte kuvitella, kuinka helposti lentoyhtiö saatetaan haastaa oikeuteen, sanoo lentokoneruokia valmistavan LSG Sky Chefs Asia Pacific -yhtiön johtaja Fritz Gross.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Viimeisimmät ruokatrendit tai mielipiteitä jakavat raaka-aineet eivät myöskään näy lentokoneessa, jossa tärkeintä on pelata varman päälle.

– Lentokone ei ole ravintola – emme voi mennä aamulla torille poimimaan tuoreet raaka-aineet päivän annoksia varten, sanoo Gross.

>> Lue myös: Joko tiedät, mikä ruoka maistuu hyvältä jopa lentokoneessa? 3 parasta – ja 3 pahinta

Lähde: CNN
Kuva: Inka Khanji

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lentokoneen exit-paikka

Varasitko lennolla paikan hätäuloskäynnin luota? Lue tästä, ketkä saavat istua exit-rivillä

Lentokenttä

Miksi lennoille myydään liikaa lippuja? Ylibuukkaus voi yllättää kentällä – tästä se johtuu

Hamadin kansainvälinen lentoasema Qatarin Dohassa

Tässä ovat vuoden 2024 parhaat lentoasemat – katso tuore Top 10

Helsinki-Vantaan lentoasema

Matkustajat valitsivat: Helsinki-Vantaa Pohjois-Euroopan paras lentoasema

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja