Kirgisia

Eksotiikkaa Matkamessuilla: tässä viisi tärppiä erikoisuuksien etsijälle

Matkamessut ovat paitsi mainio tilaisuus hankkia lisätietoa omista suosikkikohteista myös paikka, jossa kannattaa tutustua täysin uusiin, erikoisiin matkakohteisiin.

Oletko kuullut näistä matkakohteista?

Miltei koko maailma esittäytyy Matkamessuilla, ja vajaan sadan esillä olevan maan joukossa on myös lukuisia hyvin eksoottisia kohteita, joista moni suomalainen matkailija ei ole vielä kuullutkaan.

Messujen ensikertalaisten joukossa on tällä kertaa kaksi melko kiehtovaa uutuuskohdetta: Tatarstan ja Kirgisia. Myös messuilla esittäytyvät Anguilla, Uzbekistan ja Benin ovat maita, joissa useimmat suomalaiset matkailijat eivät todennäköisesti ole käyneet.

Katso esittelyt Matkamessujen erikoisimmista kohteista!

1. Tatarstan

Venäjän sisämaassa sijaitseva pieni Tatarstan on loistava kohde kulttuurimatkalle, sillä maassa on monia nähtävyyksiä, jotka hemmottelevat kulttuurinnälkäistä matkustajaa. Useat kohteet liittyvät tiiviisti paikallisiin uskontoihin, ja Tatarstanissa voi nähdä useita moskeijoja ja kirkkoja vieretysten.

Tatarstanin pääkaupunki Kazan voi olla monille nimenä tuttu esimerkiksi jääkiekosta. Se on koko Venäjän federaation suurimpia kaupunkeja. Tatarstan sijaitsee noin 800 kilometriä itään Moskovasta.

2. Benin

Benin on pitkulainen valtio, joka sijaitsee Länsi-Afrikassa Guineanlahden rannalla Nigerian, Nigerin, Togon ja Burkina Fason naapurissa. Maalla on pitkä historia Ranskan siirtomaana ja sen jäljiltä ranska onkin Beninin virallinen kieli. Noin kymmenen miljoonan asukkaan valtio itsenäistyi 1960-luvulla, ja sen kulttuurissa on monia matkailijoita kiehtovia piirteitä.

Beniniä pidetään voodoo-kohteena, ja siellä järjestetään esimerkiksi mielenkiintoinen voodoo-festivaali. Kulttuurin lisäksi Beninissä on upeita luontokohteita: etelän palmurantoihin tuovat vaihtelua pohjoisen karut maisemat. Beninissä sijaitsevaa Pendjarin luonnonpuistoa on kehuttu yhdeksi Länsi-Afrikan parhaimmista puistoista, joissa voi seurata villiä luontoa.

3. Kirgisia

Aasiassa sijaitseva Kirgisia on sisämaavaltio, jota ympäröivät Kazakstan, Uzbekistan, Tadžikistan ja Kiina. Pienen vuoristoisen valtion luonto houkuttelee matkailijoita. Näyttävä Tienšanin vuoristo peittää lähes koko maan.

Vuoristo tarjoaa loistavat vaellus- ja kiipeilymahdollisuudet. Monet matkailijat kokeilevat Kirgisian-lomallaan myös ratsastusta, joka on tärkeä osa paikallista kulttuuria ja kansanperinnettä. Hevosvaellukset ovat hyvin suosittuja Kirgisiassa vierailevien matkailijoiden aktiviteetteina.

4. Anguilla

Karibianmerellä sijaitseva Anguilla on saarivaltio, joka tarjoaa matkailijoille vitivalkoisilla rannoilla ja turkoosilla merellä valloittavia maisemia. Karibian-kohteille tyypillisesti tunnelma Anguillalla on rento, joten se sopii mainiosti lomalaiselle.

Puerto Ricon itäpuolella sijaitseva saari tarjoaa myös loputtomasti aiheita juhlaan. Rennot rantabaarit heräävät eloon iltaisin, ja saaren historiasta kertovat kulttuurikohteet takaavat, ettei Anguillan loma välttämättä jää pelkäksi rannalla lekotteluksi.

5. Uzbekistan

Keski-Aasiassa sijaitseva Uzbekistan on sisämaavaltio, jonka naapurimaita ovat Kazakstan, Kirgisia, Tadžikistan, Turkmenistan ja Afganistan. Maan historia ulottuu pitkälle, ja Uzbekistan tarjoaakin kulttuurista ja historiasta kiinnostuneille matkailijoille loputtomasti nähtävää. Kiinnostavia kohteita ovat muun muassa arkkitehtoniset kohteet ja arkeologiset kaivaukset.

Myös luontomatkailija löytyy tutkittavaa Uzbekistanissa, sillä pinta-alaltaan melko suuressa maassa on runsaasti nähtävää myös ulkosalla. Maisemat vaihtelevat lumihuippuisista vuorista aavikoihin, jokiin ja kuivuneisiin erämaihin, joten näkymät eivät jää yksitoikkoisiksi.

Matkamessuilta löydät koko maailman

Rantapallon on Matkamessujen 2016 virallinen mediakumppani. Lue lisää Matkamessuista Rantapallon erikoissivustolta – voit samalla osallistua tuhannen euron matkalahjakortin arvontaan.

>> Katso kaikki Matkamessujen tarjoukset 2016
>> Katso kaikki Matkamessujen kilpailut 2016

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Flickr / ecololo

Päivitetty: 22.1.2016

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia