hero taustakuva

Äkkilähtö on Timo Soinin valinta: ”Monesti lähdetty parin päivän varoitusajalla”

Inka Khanji artikkelin kuva
Matkakokemuksia
Ulkoministeri painottaa kaikille suomalaismatkailijoille matkavakuutuksen ja matkustusilmoituksen tärkeyttä. Rantapallon haastattelussa Soini paljastaa myös omat suosikkikohteensa.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 23.01.2016
facebook   whatsapp

Nopealla varoitusajalla lämpöön

Rantapallo tavoitti Matkamessuilta paljon maailmalla kiertävän ulkoministeri Timo Soinin. Messuilla perjantaina 22.1. vieraillut Timo soini oli jo lähdössä seuraavaksi Rovaniemelle suuntaavaan koneeseen.

Seuraavaa lomamatkaa ei vielä ollut tiedossa ja ulkoministeri kertoikin suosivansa usein äkkilähtöjä.

– Monesti on lähdetty ihan parin päivän varoitusajalla, etenkin joululomien liepeillä. Valmiita pakettimatkoja lentoineen ja hotelleineen olemme tehneet aika paljon, Soini paljastaa.

Omaksi vakiokohteekseen Soini paljastaa Kanariansaarten Lanzaroten.

– Olen käynyt myös Gran Canarialla ja Fuerteventuralla, mutta Lanzarote on seuloutunut Kanarian suosikikseni. Esimerkiksi Puerto del Carmen on todella mukava. Minulla on myös sellainen tapa aina joka kohteessa, että jos on mahdollista nähdä futismatsi niin sen käyn katsomassa, oli mikä kylä tahansa.

Timo Soini
Ulkoministeri Timo Soini lomailee mielellään Kanariansaarilla.

Matkustusilmotus voi pelastaa henkiä

Ministeri Soini kävi edustamassa myös ulkoministeriön messuosastolla.

– Meillä on täällä ulkoministeriön ständi. Ulkoministeriöön otetaan yhteyttä jos matkalla sattuu jotain. Kävin painottamassa matkavakuutuksen ja matkustusilmoituksen tärkeyttä. Pitäkää yhteyttä ja kertokaa missä olette, ulkoministeri Soini ohjeistaa.

Matkustusilmoitus tarkoittaa yhteystietojen ja olinpaikkatiedon ilmoittamista ulkoministeriölle ennen matkaa. Näin ulkomailla oleskelevat suomalaiset on helpompi tavoittaa mahdollisissa hätätilanteissa. Matkustusilmoituksen voi jättää helposti ulkoministeriön verkkopalvelun kautta.

Soini suosittelee matkustamaan, vaikka maailmalla välillä sattuu ja tapahtuukin.

– Pelon aikaansaaminen on juuri sitä, mitä terroristit haluavat. Sen ei pidä estää matkustamista, mutta katsokaa silti minne menette, Soini kiteyttää.

Teksti: Sami Nurmi
Kuvat: Inka Khanji ja Sami Nurmi

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.