Kuva: Travel Bloggers Give Back
Travel Bloggers Give Back

Hyväntekeväisyystempaus Matkamessuilla – bloggaajat keräävät varoja Nepaliin

Suomalaiset matkabloggaajat järjestävät Matka 2016 -messuilla hyväntekeväisyystempauksen, jonka tuotot ohjataan Nepaliin.

Apua Nepalin kastittomille

Järjestäjien mukaan idea projektiin lähti matkabloggaajien halusta antaa maailmalle takaisin edes osa siitä, mitä paljon matkustelleet bloggaajat ovat matkoillansa saaneet: kokemuksia, elämyksiä ja ikimuistoisia hetkiä. Nyt matkabloggaajat järjestävät ensimmäisen Travel Bloggers Give Back -projektin hyväntekeväisyyskirpputorin muodossa. Projektista saadut tuotot suunnataan Nepalin kastittomien hyväksi.

Projekti toteutetaan yhteistyössä Autolla Nepaliin -työryhmän ja Matka 2016 -messujen kanssa. Autolla Nepaliin on paitsi ensimmäinen suomalainen joukkorahoitettu elokuva myös laaja hyväntekeväisyysprojekti, joka sai alkunsa yhden miehen unelmasta auttaa Nepalin kastittomia. Unelma on kantanut pitkälle jo nyt, sillä Nepaliin on projektin myötä rakennettu yhdeksän koulua, mutta myös tarjottu terveystarkastus 4 500 lapselle ja viikon kouluruokailu 4 000 lapselle.

Hyväntekeväisyyskirpputorin myyntikokoelma koostuu bloggaajien omista sekä yhteistyökumppaneiden lahjoittamista matkavarusteista. Kirpputori järjestetään Matka 2016 -messuilla lauantaina 23. tammikuuta 2016 kello 13–16 ja tarvittaessa myös sunnuntaina 24.1.2016 kello 12–14.

Hyväntekeväisyyskirpputori järjestetään aivan Rantapallo Meeting Point -alueen vieressä.

Matkabloggaajista mukana ovat muun muassa suositut Pingviinimatkat, Archie gone Lebanon, Rimma + Laura -matkablogi, Vaihda vapaalle sekä Matkakuume.

Autolla Nepaliin -projekti mukana yhteistyössä

Mukana projektissa on kymmeniä suomalaisia matkabloggaajia, jotka myös hoitavat tuotteiden myynnin kirpputorin aikana. Näin lukijoilla ja muilla messuvierailla on mahdollisuus ostaa tuotteita suoraan bloggaajilta ja kuulla heidän matkatarinoitaan ympäri maailmaa, myös Nepalista.

– Kampanjan tavoitteena on laittaa maailmalta saatu hyvä kiertämään ojentamalla auttava käsi sitä tarvitseville. Lisäksi haluamme korostaa reilun matkailun tärkeyttä ja näyttää oman tekemisen kautta esimerkkiä siitä, kuinka pienilläkin teoilla voidaan saada aikaan isoja parannuksia toisella puolella maapalloa, toteaa Travel Bloggers Give Back -tempauksen pääorganisoija Milla Himberg.

Travel Bloggers Give Back
Kuva: Travel Bloggers Give Back
Myynnissä on lukuisia matkailijalle tärkeitä varusteita, esimerkiksi matkaoppaita, vaelluskenkiä sekä matkalaukkuja.

Vuonna 2012 tehdystä automatkasta runsaasti julkisuutta saanut Autolla Nepaliin -projekti on viimeistä kertaa julkisesti esillä tammikuun Matkamessuilla. Silloin Möhköfantiksi nimetyn pakettiauton renkaat rullaavat viimeistä kertaa etelään tekemään hyvää, tällä kertaa tosin vain Helsingin Pasilaan saakka.

Autolla Nepaliin -projektin isä Juho Leppänen on ilahtunut Travel Bloggers Give Back -tempauksesta.

– Onhan se hienoa, kun joukko maailmaa nähneitä konkareita näkee jotain omista tekosista kannattamisen arvoiseksi. Lisäksi oli mukava nähdä, kuinka ihmiset lähtevät ideoimaan uusia tapoja levittää tietoutta ja tehdä hyvää, Leppänen sanoo.

Lähde ja kuvat: Travel Bloggers Give Back

Päivitetty: 18.1.2016

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia