Lentokone taivaalla

Tiesitkö tämän olevan edes mahdollista? Myös lentoliikenne voi kärsiä ruuhkista

Taivaalla on runsaasti tilaa, mutta siitä huolimatta ruuhkat ovat mahdollisia myös lentoliikenteessä. Lue, missä tilanteessa taivas voi ruuhkautua!

Haastavat sääolosuhteet ruuhkauttavat lentoreittejä

Lentomatkustajat näkevät harvoin muita koneita lentokoneen ikkunasta matkan aikana, sillä koneiden reitit sekä etäisyydet muihin koneisiin on säädelty tarkoin. Vaikka taivas ei tunnu ruuhkautuvan lentokoneista, ovat perinteiset liikenneruuhkat kuitenkin mahdollisia myös lentoliikenteessä.

Lentokoneilla on tarkat reitit, jotka on määritelty välimatkojen, lentokorkeuksien ja lentosuuntien perusteella. Reittisuunnittelu on lennonjohdon vastuulla, ja se pyrkii tekemään lentomatkustamisesta mahdollisimman sujuvaa.

Siitä huolimatta ruuhkia voi syntyä, pääasiassa haastavien sääolosuhteiden aikana. Esimerkiksi ukkosmyrskyn aikana saattaa jopa satojen kilometrien mittaisella matkalla olla ainoastaan yksi tai kaksi ylittämiseen sopivaa risteyskohtaa. Myös näissä tilanteissa lennonjohto vastaa siitä, että kaikki lentokoneet pääsevät jossain vaiheessa läpi jatkamaan matkaansa huonosta säästä huolimatta.

Lähde: Thrillist
Kuva: Istockphoto

Päivitetty: 7.1.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia
Huom! Palvelun käyttöehdot ovat uudistuneet. Katso uudet käyttöehdot täältä. SULJE