Finnairin lentoemäntä

Matkustaja, pidä varasi lennolla – tässä tilanteessa jäät koneessa ilman alkoholia

Lentojen ilmainen alkoholitarjoilu saa monet matkustajat innostumaan juomista, mutta lentoemäntä voi päättää, milloin matkustajan juominen loppuu.

Lentokoneessa humaltuu tavallista helpommin

Ilmainen alkoholitarjoilu lentokoneessa voi joskus saada matkustajat villiintymään ja juomaan enemmän kuin tavallisesti. Se vaikuttaa merkittävästi myös lentoemännän työhön, sanoo Finnairin lentoemäntä Karoliina Åman-Yildiz.

Matkustamon turvallisuudesta vastaavat lentoemännät päättävät viime kädessä siitä, milloin matkustajalle ei enää tarjoilla alkoholia.

– Lennolla pätee sama anniskelulainsäädäntö kuin maissakin, joten kieltäydyn tarjoilemasta, jos vaikuttaa siltä, että matkustaja on tai on hetken kuluttua liian humalassa.

Lentokoneen olosuhteet hankaloittavat Åman-Yildizin mukaan runsaasti matkustajan humalatilan arviointia.

– Kun ihminen istuu paikoillaan, on välillä hankala sanoa milloin hän on humalassa. Lisäksi monet eivät ymmärrä sitä, että lennolla humaltuu huomattavasti helpommin kuin maassa, sillä koneessa on eri paine. Viimeistään siinä vaiheessa kun matkustaja nousee ylös, huomaa hän miten tehokas vaikutus lennolla nautitulla alkoholilla on, lentoemäntä kertoo.

Humaltuneen matkustajan kohdalla matkustamohenkilökunta miettii paitsi lentoturvallisuutta myös muita matkustajia, sillä kyse ei ole vain yhdestä ihmisestä.

– Hänen ympärillään on myös monia muita ihmisiä, jotka ovat yhtä lailla maksaneet siitä lennosta, joten yritämme taata myös heille mukavan lentomatkan.

>> Lue lisää lentoemännän työstä Karoliina Åman-Yildizin From Karoliina -blogista!

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Finnair

Päivitetty: 23.12.2016

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (4 votes, average: 2,25 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia
Huom! Palvelun käyttöehdot ovat uudistuneet. Katso uudet käyttöehdot täältä. SULJE