Lentokone

Huomasitko nämä turvallisuusvälineet lentokoneessa? Useimmat matkustajat eivät edes tiedä niiden olemassaoloa

Lentokoneissa on useita matkustajien ja matkustamohenkilökunnan turvallisuuteen liittyviä yksityiskohtia, jotka jäävät huomaamatta valtaosalta lentomatkustajista.

Poistumistien vieressä olevat kahvat

Lentokoneen poistumisteiden vieressä on tukeva kahva, joka on olemassa ensisijaisesti matkustamohenkilökunnan turvallisuuden takaamiseksi.

Evakuointitilanteissa matkustajat poistuvat koneesta hyvin vauhdikkaasti, ja panikoivat matkustajat saattavat yrittää työntää oviaukon vieressä ohjeistavia matkustamohenkilökunnan jäseniä pois heidän tieltään ja alas lentokoneesta. Tiukka ote tukevasta kahvasta kuitenkin takaa, että matkustamohenkilökunta pysyy turvallisesti koneessa ohjeistaen matkustajia siihen saakka, kunnes myös heidän on aika poistua.

Tuhkakuppi

Useimmat matkailijat tietävät tupakoinnin olevan nykyisin ehdottomasti kielletty lentokoneissa, mutta siitä huolimatta esimerkiksi lentokoneiden wc-tiloissa on kuitenkin tuhkakupit. Tämä on varotoimenpide siltä varalta, että joku matkustaja rikkoo tupakointikieltoa.

Siipien koukut

Harva matkustaja huomaa kiinnittää huomiota lentokoneen siipien pieniin koukkuihin. Tavallisesti keltaiseksi maalatut pienet koukut voi nähdä selvästi lentokoneen ikkunasta, jos istumapaikka sijaitsee siiven kohdalla. Koukkujen on tarkoitus auttaa evakuoinnissa ja pitää hätäliukumäet paikoillaan.

Lentokoneen turvallisuusvälineet
Lentokoneen siivissä olevat keltaiset koukut osoittautuvat hyödyllisiksi hätälaskutilanteissa.

Jos hätäliukumäkiä joudutaan käyttämään, voidaan siipien koukkuihin sitoa oviaukosta turvaköysi. Näin matkustajat osaavat myös hätätilanteessa suunnata oikeaan paikkaan, eivätkä astu ovesta harhaan. Koukuista on apua myös pelastusveneitä käytettäessä, jolloin matkustajat voivat ottaa tukea koukkuihin sidotusta köydestä.

Mustat kolmiot matkustamon seinillä

Lentokoneen matkustamon seinällä on huomaamaton merkki, johon harva matkustaja ymmärtää edes kiinnittää huomiota. Pieni musta kolmio on kuitenkin matkustamohenkilökunnalle valtavan tärkeä, sillä se merkitsee matkustamon parhaan paikan nähdä lentokoneen siivet mahdollisimman esteettömästi.

Merkintä voi olla tarpeellinen paitsi lentoemännille ja stuerteille myös lentäjille, jotka saattavat ennen koneennousua tarkistaa siipien läppien asennon.

>> Lue myös: Joko tiesit? Nämä 13 asiaa tapahtuvat kaukolennolla niin salaa, että et edes huomaa

Lähde: Daily Mail
Kuvat: Inka Khanji ja Flickr / ZK-NZE

Päivitetty: 16.6.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (4 votes, average: 4,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia