hero taustakuva

Suomenlinna kuuluu kesään – lue, mitä maailmanperintökohteessa voi tehdä

Suomenlinna artikkelin kuva
Suomen matkailu
Helsingin edustalla sijaitseva Suomenlinna tarjoaa kävijöille runsaasti tekemistä erityisesti kesäisin.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 21.06.2015
facebook   whatsapp

Tekemistä koko perheelle

Suomenlinna on suosittu päiväretkikohde sekä suomalaisille että ulkomaalaisille vierailijoille. Historiallisessa Unescon maailmanperintökohteessa voi linnoitusmuurien, merellisten maisemien ja monipuolisen ravintola- ja kahvilatarjonnan lisäksi nauttia myös kuuden museon näyttelyistä.

– Vuosi vuodelta yhä useammat linnoituksen kävijöistä vierailevat museoissa, iloitsee linnoituksen matkailun kehittämisestä Suomenlinnan hoitokunnassa vastaava Milla Öystilä.

– Kävijöitä riittää myös kiivaimman kesäsesongin jälkeen niin paljon, että lähes kaikki museot pitävät nykyään oviaan avoinna syyskuun loppupuolelle saakka. Linnoituksen päämuseo, Suomenlinnan tarinan kertova Suomenlinna-museo palvelee kävijöitä muutamaa pyhäpäivää lukuun ottamatta vuoden jokaisena päivänä, Öystilä kertoo.

Museoiden yhteislipulla myös Suomenlinnaan

Lapsiperheiden ikisuosikki on sukellusvene Vesikko, jossa voi kokea, miltä tuntuu työskennellä ahtaissa tiloissa sukellusveneen sisällä. Lelumuseo puolestaan on oivallinen vierailukohde esimerkiksi isovanhemmille lapsenlapsineen, sillä siellä voi tutustua suomalaisen leikin historiaan läpi vuosikymmenten.

Ehrensvärd-museo kertoo linnoituksen ruotsalaisen kauden historiasta ja siellä vieraillessaan pääsee kurkistamaan entiseen komendantin taloon. Suomalaisen sotilaan ja Suomen armeijan vaiheisiin pääsee puolestaan tutustumaan Sotamuseon Maneesissa. Tullimuseossa taas kerrotaan tullauksen ja salakuljetuksen historiasta.

– Suomenlinnan museotoimijat tekevät tiivistä yhteistyötä. Hyvä esimerkki tästä on muutama vuosi sitten lanseerattu museoiden yhteislippu, joka kehitettiin kävijöiltä saadun palautteen perusteella. Yhteislippu on hyvä vaihtoehto ulkomaalaiselle kävijälle, joka haluaa vierailla kaikissa museoissa yhden päivän aikana mahdollisimman edullisesti. Vähintään yhtä mainio valinta se on Helsingin seudulla asuvalle, useamman kerran kesässä Suomenlinnassa vierailevalle kävijälle. Koska lippu on voimassa koko kesän kesäkuun alusta aina elokuun loppuun saakka, voi museovierailut jakaa useammalle Suomenlinnan-käynnille, Öystilä vinkkaa.

Lähde ja kuva: Suomenlinna

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.