Hyppää sisältöön

Koe tänä kesänä jotain uutta: valtameriristeilijälle helposti suoraan Helsingistä

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 08.06.2022
Pitkälle risteilylle voi lähteä tänä kesänä kotoisasti Helsingistä.

Kahden viikon risteilylle Helsingistä

Suomalaismatkailijat voivat kesällä 2022 nousta Helsingistä suoraan risteilyaluksen kyytiin.

Helsinki on vakiinnuttanut paikkansa Pohjois-Euroopassa risteilevien valtamerialusten kohteena, mutta on harvinaista, että Helsingistä voisi nousta alukseen ja aloittaa risteilyn, sillä kyytiin päästäkseen on pitänyt matkustaa ensin esimerkiksi Tukholmaan tai Kööpenhaminaan. Tänä kesänä alukseen nousu Helsingistä on poikkeuksellisesti mahdollista, kun MSC Preziosa risteilee Helsingistä kahden viikon mittaisia Pohjois-Euroopan risteilyjä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– MSC Cruises on tuonut tänä vuonna tarjolle lähdöt Helsingistä. Nämä tulivat myyntiin vasta maaliskuussa, ja suurin syy siihen on se, että laiva ei mene Pietariin. Venäjä-boikotin myötä risteilyjen reittiä muutettiin, ja Pietari jäi pois, sanoo Elämys Cruisesin liiketoimintajohtaja Petri Sirén.

– Helsinki oli alun perinkin reitin varrella, mutta uutena tuotteena tuli se, että laivaan voi nousta myös Helsingistä, Sirén lisää.

MSC CruisesMSC Preziosa
MSC Preziosa on valmistunut vuonna 2013 ja siinä on paikkoja 4 000 matkustajalle.

Helsingistä lähtevät MSC Preziosan risteilyt kestävät kaksi viikkoa, sillä alus risteilee vuoroviikoin Itämerellä, joten se käy Helsingissä joka toinen viikko. Toisen viikon se on Norjan rannikolla.

Kesän 2022 aikana lähtöjä Helsingistä on kaikkiaan kuusi toukokuun lopusta elokuun alkuun, ja kullakin risteilyllä on paikkoja noin 120 Helsingistä lähtevälle matkustajalle. Risteilyt ovat olleet suosittuja, sillä Sirénin mukaan jokaiselle risteilylle nousee Helsingistä tämän hetken varaustilanteen mukaan 80–100 matkustajaa.

Vielä ei tiedetä, saavatko Helsingistä lähtevät risteilyt jatkoa myös ensi kesänä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– MSC on tyytyväinen menekkiin ja he arvioivat parhaillaan, tuleeko tälle tai vastaavalle tuotteelle jatkoa myös ensi vuonna. Päätöstä asiasta ei ole vielä tehty, Sirén sanoo.

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: MSC Cruises

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

MSC Virtuosa

Viihdekeskus merellä kaikenikäisille – tältä näyttää MSC Virtuosa

MSC Bellissima

Italialainen risteilyalus tarjoaa kimalletta ja näyttäviä uima-altaita – katso kuvat uudesta MSC Bellissimasta