Hyppää sisältöön

Etihad Airways

Mia Pennanen Päivitetty: 08.07.2023
Etihad Airways on toinen Arabiemiraattien kansallisista lentoyhtiöistä ja yksi nopeimmin kasvaneista lentoyhtiöistä maailmassa.

Tuttu myös stadioneilta

Vuonna 2003 Abu Dhabissa perustettu Etihad Airways on toinen Arabiemiraattien kansallisista lentoyhtiöistä. Yhtiön kasvu yhdeksi Lähi-idän merkittävimmistä lento-operaattoreista on ollut nopea. Yhtiö ei kuulu mihinkään lentoyhtiöallianssiin, mutta tekee yhteistyötä monen lentoyhtiön, kuten KLM:n, Lufthansan ja Air Francen, kanssa.

Lentoyhtiö kuuluu Etihad Airways Groupiin, jonka omistaa Arabiemiraattien valtion hallitsema sijoitusyhtiö ADQ. Lentoyhtiön pääkonttori sijaitsee Khalifa Cityssa Abu Dhabissa. Lentojen lisäksi yhtiö tarjoaa lomamatkoja Etihad Holidays -nimen alla ja rahtitoimintaa Etihad Cargo -nimen alla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Etihad Airwaysin kotikenttä on Abu Dhabin kansainvälinen lentokenttä. Sieltä yhtiö lentää lukuisiin Euroopan ja Aasian kohteisiin. Lisäksi sillä on muutamia kohteita Pohjois-Amerikassa, Afrikassa ja Australiassa. Suomessa lentoyhtiö ei operoi.

Lentoyhtiö on tullut tutuksi myös monen maailmankuulun urheilujoukkueen ja -tapahtuman sponsorina. Etihad sponsoroi muun muassa jalkapallojoukkue Manchester Citya, NHL-joukkue Washington Capitalsia sekä Abu Dhabin Formula 1 -kilpailua.

Yhteystiedot

Etihad Airwaysin englanninkielinen internetsivusto löytyy osoitteesta www.etihadairways.com.

Yhtiöllä ei ole puhelinpalvelua Suomessa. Arabiemiraateissa toimiva englanninkielinen asiakaspalvelu vastaa numerossa +971 600 555 666 vuorokauden ympäri. Internetsivuilla asiakkaita palvelee chat. Asiakaspalveluun saa yhteyden myös Facebookissa ja Twitterissä. Yhtiölle voi antaa palautetta myös palautelomakkeen kautta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Etihad Airways First Class Lounge

Vain ökyrikkaille! Tämän hulppean lentokenttäloungen luksus on tarjolla vain muutamille – kuin viiden tähden hotelli

Arabiemiraatit

Anteeksi mitä? Lentoyhtiön tiukat lemmikkisäännöt: mukaan pääsevät vain haukat