Hyppää sisältöön

Anteeksi mitä? Lentoyhtiön tiukat lemmikkisäännöt: mukaan pääsevät vain haukat

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 23.06.2016
Lennoilla matkustavat lemmikit ovat monille matkustajille tuttu näky, ainakin niin kauan kuin ne ovat koiria tai kissoja. Abu Dhabin lentoyhtiö sallii kuitenkin matkustamoon ainoastaan lemmikkihaukat.

Lennolla matkaseurana haukka

Arabiemiraattien pääkaupungin Abu Dhabin oma lentoyhtiö Etihad Airways ihmetyttää matkailijoita erikoisilla matkustavia lemmikkejä koskevilla säännöillään. Lentoyhtiö sallii toki mukaan otettavat lemmikit, mutta niiden on oltava tiettyä lajia. Etihadin matkustamoon ei nimittäin ole asiaa millään muilla eläimillä kuin haukoilla. Edes tavalliset lemmikit, kuten koirat, kissat tai marsut eivät tee poikkeusta.

Haukkoja koskevat kuitenkin melko tiukat säännöt, ja esimerkiksi economy-luokan matkustajat voivat tuoda matkustamoon ainoastaan yhden haukan, kun business- ja ykkösluokan matkustajille sallitaan matkustamoon kaksi haukkaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lentoyhtiö ei tarjoa perusteluja erikoiselle ohjeistukselle, mutta syyn voi päätellä lentoyhtiön kotipaikan perusteella. Haukkojen kasvattaminen ja kouluttaminen on nimittäin hyvin suosittu harrastus abudhabilaisten keskuudessa. Haukat ovatkin kallisarvoisia lemmikkejä, ja yhden linnun arvo voi olla jopa kymmeniä tuhansia euroja.

Matkustamoon päästäkseen haukoilla tulee olla tarvittavat dokumentit, ja myös haukan paino on tarkasti määritelty: lintu ei saa painaa kolmea kiloa enempää.

Haukkojen lisäksi matkustamoon päästetään myös opaskoiria, mutta ei muita eläimiä.

Lähteet: Etihad Airways, Seat Guru
Kuva: Inka Khanji

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Dubai, Arabiemiraatit

Koe Dubain parhaat nähtävyydet – 22 vinkkiä lomalle

Burj Khalifa, Dubai

Tätä sinäkin olet joskus miettinyt – katso miltä näyttää maailman korkeimmassa pilvenpiirtäjässä

Näin Dubai syntyi keskelle aavikkoa

Miten Dubaista tuli Dubai? Näin megakohde ilmestyi keskelle aavikkoa – 5 nopeaa faktaa

Dubain korkein infinity pool

Vau, mikä uima-allas! Tältä näyttää 200 metrin korkeuteen rakennettu infinity pool Dubaissa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja