Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Taste of Helsinki jalkauttaa huippuravintolat Helsingin kesään

artikkelin kuva
Matkailu-uutiset
Taste of Helsinki -tapahtumassa juhlitaan suomalaista kulinaarikulttuuria kesäisessä hengessä.
Teksti: Riikka Krenn
Päivitetty: 13.06.2013
facebook   whatsapp

12 ravintolaa Kansalaistorin puistossa

Kansainväliseen konseptiin pohjautuva Taste of -tapahtuma järjestetään 13.-16.6.2013 jo toista kertaa Suomessa.

Taste of Helsinki on nelipäiväinen ruoka- ja juomafestivaali, joka vie makumatkalle Suomen tunnetuimpiin ravintoloihin ja tarjoaa erilaista ohjelmaa kokkinäytöksistä ruoka- ja juomademonstraatioihin, tastingeihin ja livemusiikkiin. Tapahtumapaikkana on Kansalaistorin puisto Helsingin Musiikkitalon kupeessa.

Taste of -lisenssin saanut Helsinki liittyi vuonna 2012 ensimmäisenä pohjoismaisena kaupunkina kansainväliseen ruokakulttuurien verkostoon. Yhteensä konseptia toteuttavia kaupunkeja on jo 16 ympäri maailmaa. Tapahtuma järjestetään muun muassa Lontoossa, Amsterdamissa, Roomassa, Milanossa, Sydneyssä ja Dubaissa. Suomalaiset ehtivät joukkoon mukaan ennen Pariisia – kulinaarikulttuurin mekkana tunnettu kaupunki osallistuu vasta tänä vuonna ensimmäistä kertaa.

Suomen huippukokit yhteistyössä

Tänä kesänä Taste of Helsinki kasvaa kahdentoista ravintolan tapahtumaksi. Mukana on kahdeksan viimevuotista osallistujaa ja lisäksi neljä uutta ravintolaa. Suurin osa osallistujista, kuten Muru, Demo ja Juuri, tulevat Helsingstä, mutta mukana ovat myös Smör Turusta, Bistro O mat Kirkkonummelta sekä ravintola C Tampereelta.

Suomen huippuravintolat ja kokit tekevät tapahtuman puitteissa harvinaisen laajamittaista yhteistyötä. Tavoitteena on yhteisvoimin näyttää paitsi suomalaisille, myös kansainväliselle yleisölle, kuinka suomalainen ruokakulttuuri voi hyvin ja kukoistaa.

Gaijinin vihersimpukoita

Suomen toiseksi parhaaksi ravintolaksi vuonna 2012 valitun Murun huippukokki Timo “Lintsi” Linnamäki on yksi tapahtuman mielenkiintoisimmista nimistä.

Linnamäen mukaan Taste of Helsingin kaltainen tapahtuma tarjoaa ihmisille helpon tavan tulla tutustumaan huippuravintoloihin ja niiden annoksiin. Kynnys Michelin-ravintoloihin astumiseenkin voi madaltua.

– Taste of Helsinki on täyttänyt kokonaisen aukon ruokakulttuurigenressä – yhtä laadukasta ravintola-alan tapahtumaa ei ole Suomessa aiemmin järjestetty. Tärkeintä on, että jengi on hyvällä tuulella ja nauttii ruoasta, sanoo Linnamäki.

Taste of Helsinki avattiin torstaina aurinkoisessa kesäsäässä. Sateiden toivotaankin pysyvän loitolla viikonlopun ajan.

Irlantilaismies kaiken takana

Tapahtuman taustalla on tarina irlantilaismiehestä, joka rakastui suomalaisnaiseen ja muutti hänen kanssaan Suomeen. Tapahtuman johtaja Barry MacNamara on henkilökohtaisesti hankkinut tapahtumalle lisenssin Lontoosta, järjestänyt tapahtumapaikan ja koordinoinut käytännön järjestelyjä.

IT-alalla työskennelleellä MacNamaralla ja hänen arkkitehtivaimollaan ei ollut aiempaa kokemusta alalta.

– Yllätyimme siitä, miten paljon Suomessa puhuttiin ruoasta, ja miten kokeista oli tullut uusia superjulkkiksia. Näimme kysyntää Taste of Helsingin kaltaiselle tapahtumalle, sanoo MacNamara.

Viime vuonna 9 500 kävijää keränneeseen tapahtumaan odotetaan säiden salliessa jopa 12 000 ruoasta kiinnostunutta vierasta. Massatapahtumaksi paisumisesta MacNamara ei kuitenkaan haaveile.

– Haluamme jatkossakin olla boutique-tyylinen tapahtuma. Aiomme kuitenkin tarjota jotain uutta joka vuosi: tällä kertaa se on huippukokkien luotsaama kokkikoulu, jossa valmistetaan kolmen ruokalajin ateria, kertoo MacNamara.

Nähtäväksi jää, rikotaanko tänä vuonna tapahtuman herkutteluennätys. Viime vuonna muuan nälkäinen kävijä popsi MacNamaran mukaan yhteensä 16 festivaaliannosta.

Teksti: Riikka Krenn, Maria Hietala
Kuvat: Riikka Krenn, Ville Malja

Lue lisää: Nämä ovat Taste of Helsinki -ravintolat

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.