Sukella juhlahumuun – nämä karnevaalit järjestetään yllättävän lähellä
Naamioiden suojissa Venetsiassa
Tarunhohtoinen Venetsia on parhaimmillaan karnevaalien aikaan. Tämän vuoden teema on fantastinen satumetsä, joka juhlistaa ihmisten ja luonnon suhdetta. Yksi keskeisimmistä tapahtumapaikoista on Pyhän Markuksen aukio, jossa voi nähdä karnevaalien mielikuvituksellisimmat puvut.
Aikanaan Venetsian asukkaat taivuttelivat sosiaalisia normeja naamioiden suojissa. Varustaudu siis omalla naamiolla perinteen kunniaksi ja antaudu juhlinnalle!
Konfettia ja karamelleja Saksassa
Saksan karnevaalikauden päätapahtuma on Rosenmontag eli ruusumaanantai, joka sijoittuu laskiaistiistaita edeltävään päivään. Juhlivat ihmiset kokoontuvat seuraamaan kilometrien mittaisia kulkueita ja taivaalta sataa karamelleja ja paperisilppua.
Tunnetuimmat karnevaalikulkueet ovat Kölnissä, Mainzissa ja Düsseldorfissa – niistä jokaista voi olla seuraamassa jopa miljoona ihmistä. Ensimmäinen ruusumaanantain kulkue järjestettiin 1823 Kölnissä. Vuosi vuodelta karnevaalien viettäminen on lisääntynyt ja levinnyt koko Saksaan.
Mäenlaskua ja laskiaispullia Suomessa
Suomessa laskiainen on tänä päivänä ensisijaisesti reipas ulkoilurieha, jonka ehdottomiin perinteisiin kuuluu myös laskiaispullien ja hernekeiton nauttiminen. Mikäli keittonsa nauttii ruotsalaisittain, siihen voi lisätä myös tilkan punssia.
Mäenlasku onnistuu takuuvarmasti esimerkiksi Rovaniemellä, jossa perinteistä laskiaisriehaa vietetään muun muassa Wernerin Perhepuistossa. Ounasvaaran Hiihtokeskus sijaitsee vain neljän kilometrin päässä Rovaniemen ydinkeskustasta. Ounasvaaran pirteissä voi yöpyä tunnelmallisissa puitteissa ja sujahtaa laduille suoraan ovelta.
Elävää perinnettä Belgiassa
Kuuluisien Binchen karnevaalien historia ulottuu 1300-luvulle. Tapahtuma on listattu myös Unescon aineettoman kulttuuriperinnön listalle. Kaupungin kaduilla nähdään esiintyjiä jo viikkoja ennen juhlia, ja laskiaissunnuntaita Binchen asukkaat viettävät perinteisesti naamiaisasuihin pukeutuneena.
Laskiaistiistaina värikkäisiin vaatteisiin, vahanaamioihin ja puukenkiin sonnustautuneet hahmot eli Gillet tanssivat kaduilla pahojen henkien karkottamiseksi ja heittelevät yleisöä onnea tuovilla appelsiineilla. Gilleksi pukeutuminen on kunnia, jonka saavat vain paikalliset miehet.
Lähde: Hotels.com