“Tampere on Suomen San Sebastian” – kesällä tarjolla Espanjasta tuttua herkkua
Viisi päivää pintxoja
Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty kulinaaritapahtuma Tamperrada saa jatkoa. 16.8.2014 vietettävä tapahtuma on paikallinen versio Espanjan San Sebastianin La Tamborrada -fiestasta, jota juhlitaan vuosittain tammikuussa. Manselaisversion aikana Tampere julistautuu Suomen San Sebastianiksi.
Kauppahallissa vietettävään kokkeja ja hyvää ruokaa juhlistavaan tapahtumaan pukeudutaan kokkitakkeihin. Viime vuonna 500 osallistujaa keränneeseen tilaisuuteen myydään lippuja yli 18-vuotiaille.
Tapahtuma jatkuu 18.-22. elokuuta, kun 12 tamperelaisravintolaa rakentaa oman annoksensa pintxo-kilpailua varten. Tapaksen kaltaista pientä suupalaa tarkoittavia pintxoja valmistavat tänä vuonna 4 Vuodenaikaa, C, Henriks, Huber, Inez, Le Pot, Masuuni, Salud, Santé, Tiiliholvi, Trattoria ja Tuulensuu.
Yleisö valitsee oman suosikkinsa, ja tuomaristo puolestaan palkitsee gastronomisesti mielenkiintoisimman annoksen.
San Sebastian on Espanjan Baskimaassa sijaitseva vajaan 200 000 asukkaan kaupunki, joka on tunnettu ruokakulttuuristaan. Kaupungissa on suosittujen pintxos-paikkojen lisäksi useita Michelin-ravintoloita.
Lähde ja kuva: Paistinkääntäjät ry / Tamperrada
Mikä ihmeen pintxo? Lue myös: Ruokamatka San Sebastianiin – Espanjan kulinaarikaupunki hurmaa herkuttelijan