hero taustakuva

Tässä ovat Euroopan huikeimmat huvipuistot – 6 vinkkiä isoille ja pienille

Legoland artikkelin kuva
Lapset ja matkailu
Kaikki tuntevat Pariisin Disneylandin ja Tanskan Legolandin, mutta Euroopasta löytyy monia muitakin käymisen arvoisia teemapuistoja, jotka sopivat koko perheelle. Vielä ehdit tehdä koko perheen syysmatkan johonkin näistä hauskoista puistoista!
Teksti: Anni Moilanen
Päivitetty: 31.08.2015
facebook   whatsapp

1. Legoland, Tanska

Tanskan Billundissa sijaitseva Legoland sopii kaikille lapsenmielisille. Legolandin merirosvomaa, ritarien valtakunta sekä villin lännen kaupunki tarjoavat hauskaa puuhaa, hurjia vuoristoratoja ja mielenkiintoista nähtävää koko perheelle.

Yksi huvipuiston vetonauloista on Miniland, jossa ihastuttavat yli 20 Lego-palikasta rakennetut maailmankuulut kaupungit nähtävyyksineen.

Legolandissa on myös oma hotelli, ja liput teemapuistoon voi hankkia vaikka jo ennen lomaa internetistä.

2. Disneyland, Ranska

Taianomainen Pariisin Disneyland on Euroopan suurin elämyspuisto.Disneylandissa on kaksi erillistä teemapuistoa: Disneyland Park ja Walt Disney Studios Park.

Disneyn maailmassa on kymmeniä huvipuistolaitteita, saduista tuttuja nähtävyyksiä, esityksiä ja parateeja. Teemapuistossa voit myös törmätä Mikki Hiireen kumppaneineen.

Pariisista Disneylandiin on hieman matkaa, mutta se taittuu helposti esimerkiksi junalla alle tunnissa. Disneylandista löytyy myös hotelleja, joten huvipuistossa voi lomailla useammankin päivän ajan. Liput voi ostaa kätevästi internetistä ennen matkaa.

3. Plopsaland De Panne, Belgia

De Pannen kaupungista Belgiasta löytyy elämyspuisto Plopsaland. Erityisesti pienten lasten kanssa matkustaville Plopsaland on oiva kohde.

Koko perheen viihdykkeitä riittää virkistävistä vesiseikkailuista, vauhdikkaista vuoristoradoista, keinuista ja karuselleista aina suloisten maatilan eläinten silittelyyn.

Plopsaland De Panne sijaitsee aivan rannikon tuntumassa. Liput teemapuistoon ovat hieman edullisemmat etukäteen internetistä ostettuina.

4. Efteling, Alankomaat

Euroopan parhaaksi huvipuistoksikin äänestetty Efteling sijaitsee Alankomaiden Kaatsheuvelissa.

Hurjien vuoristoratojen lisäksi teemapuiston tunnetuimpiin vetonauloihin kuuluu kauhistuttava kummitustalo Villa Volta. Taianomaisessa Fairytale Forestissa on päässyt seikkailemaan tunnetuissa satumaailmoissa jo vuodesta 1952 lähtien, jolloin Efteling avasi ovensa yleisölle ensi kertaa.

Kaatsheuvel sijaitsee hieman yli tunnin ajomatkan päässä Amsterdamista. Nettikaupasta liput huvipuistoon voi ostaa etukäteen. Alle 4-vuotiaat lapset pääsevät puistoon ilmaiseksi.

5. Gardaland, Italia

Italiaan matkatessa voi ranta- ja kaupunkilomaan yhdistää helposti vähintään yhden adrenaliinintäyteisen päivän verran. Gardaland on Italian suosituin huvipuisto, joka sijaitsee Italian suurimman järven, Gardajärven, rannalla.

Teemapuistosta löytyy huvipuistolaitteiden lisäksi myös suuri akvaario, jossa on edustettuna yli 150 eri lajin edustajat.

Mikäli Gardalandissa hurvittelun päivämäärä on tiedossa etukäteen, saa päivälipun ostettua internetistä.

6. Phantasialand, Saksa

Saksan Brühlissa sijaitsevassa Phantasialandissa riittää vauhdikasta ajanvietettä niin hurjapäille kuin arkajaloillekin. Phantasialand on jaettu kuuteen eri alueeseen ja se on yksi Saksan suosituimmista huvipuistoista.

Huvipuistosta löytyy useita eri teemapuistoja, kuten China Town sekä Afrikka-teemapuisto, jonka Musta Mamba -niminen vuoristorata on yksi Phantasialandin vetonauloista.

Phantasialandissa on kolme hotellia sekä oma leirintäalue, jossa nukutaan villin lännen tyyliin tiipiissä. Päiväliput huvipuistoon voi ostaa netistä.

Lähde: Trivago
Kuva: Legoland

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Listaan kuuluisi ehdottomasti Port Aventura, Euroopan kolmanneksi suurin teemahuvipuisto. Port Aventura sijaitsee Tarragonan kunnassa, tunti Barcelonasta.


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.