Helsingin ravintolaklassikko sulkee ovensa
Uudet tuulet Chez Dominiquelle
Keittiömestari Hans Välimäki on ilmoittanut kahdella Michelin-tähdellä palkitun ravintolansa Chez Dominiquen vetäytyvän tauolle määrittelemättömäksi ajaksi.
Ravintola aukeaa kesäloman jälkeen 4. syyskuuta ja on vielä viimeisen kuukauden avoinna 5. lokakuuta saakka. Chez Dominiquen viimeisenä kuukautena vetovastuun keittiöstä ottavat ravintolan nuoret kasvatit Eric Räty ja Toni Toivanen, jotka ovat molemmat hakeneet oppia myös ulkomailta.
Ravintolan mukaan odotettavissa on jotain uutta ja yllättävää. Viimeisten viikkojen konseptia kuvaillaan arvoituksellisesti lauseella Pop-up, not f*** up: searching a way to the unknown.
Mitä seuraavaksi?
Hans Välimäki kertoo viettäneensä viimeiset 15 vuotta enemmän tai vähemmän Chez Dominiquen keittiössä saaden lähituntumaa suomalaiseen gastronomiaan.
– Kehitys on ollut huimaa, ja kokit ovat Suomessa tällä hetkellä parempia kuin koskaan – kuten myös salin ammattilaiset. Olen ylpeä Dominiquesta ja kaikesta siitä, mitä olen upean henkilökuntani kanssa saavuttanut, mutta nyt on aika tehdä muuta, sanoo Välimäki.
Keittiön puolelta mies ei kuitenkaan aio pitää taukoa.
– Rakastan keittämistä, ja aion vedellä isosti ja komeasti täysin uusien haasteiden parissa, joista kerron myöhemmin.
Välimäki vakuuttaa Chez Dominiquen palaavan vielä – keittiömestari ei vain vielä tiedä miten, missä ja milloin.
Lähde: Chez Dominique
Kuva: Flickr / timo_w2s