Kuva: Elina Venttola
Tel Avivin yöelämä

Matkailijan vinkit Tel Avivin yöhön – kolme erilaista tapaa vaihtaa vapaalle

Israelin trendikkäin kaupunki Tel Aviv tarjoaa ainekset täydelliseen kaupunkilomaan myös öisin. Nuoriso ympäri maata saapuu juhlimaan Tel Avivin yöelämään.

Tel Avivin vauhdikas yö

Israelin rannikolla sijaitsevassa Tel Avivissa on mahdollista yhdistää rantaloma ja kaupunkiloma, mutta myös kaupungin yöelämän maine on noussut kohisten 2000-luvulla. Öisestä kaupungista ei puutu menoa eikä meininkiä, sillä israelilainen nuoriso saapuu Tel Aviviin juhlimaan kaikkialta maasta.

Kaupungin yöelämä sopii kaikenlaiseen illanviettoon, ja yöllistä tekemistä voi löytää sekä rauhallisista kattobaareista että sykkivistä yökerhoista.

Viikon vilkkaimmat bileillat ajoittuvat juutalaisen sapatin vuoksi torstai- ja perjantai-illoille. Klubit ja baarit täyttyvät puoleenyöhön mennessä, minkä jälkeen juhlat lähtevät kunnolla käyntiin ja kestävät pitkälle aamuyöhön.

Yöelämän etsijöille hyviä kohteita löytyy sekä keskikaupungilta että uuden sataman alueelta, jota pidetään Tel Avivin yöelämän keskuksena. Jos haluaa oppaan yöelämäkierrokselle, opastettuja kierroksia saa helposti 15–20 eurolla.

Kuva: Elina VenttolaTel Avivin yöelämä
Teder.fm on ulkoilmaravintola, jolla on oma radioasema ja yläkerrassa ravintola.

Etenkin kesäaikaan myös Tel Avivin rannoilla järjestetään vauhdikkaita juhlia, joihin pääsee mukaan ilman pääsymaksua. Rantajuhlissa Tel Avivin kesäinen yöelämä on parhaimmillaan.

Lue vinkit Tel Avivin yöelämään!

Rauhalliseen illanviettoon

Teder.fm
Derech Jaffa 9

Alun perin pop up -baarina aloittanut Teder.fm on hipstereiden keskus, joka sijaitsee Tel Avivin eteläisessä keskustassa. Viihtyisällä sisäpihalla voi siemailla alakerrassa olutta ja käydä syömässä yläkerran ravintolassa Salon Romanossa. Samalla retkellä voi maistaa julkkiskokki Eyal Shanin pizzoja.

Baarissa on tasaisin väliajoin muun muassa musiikkivieraita, esityksiä ja elokuvailtoja. Lisäksi Teder.fm lähettää radiolähetystä joka ilta.

Kuva: Elina VenttolaTel Avivin yöelämä
Viihtyisä kattobaari Speakeasy tarjoaa rauhallisempaa illanviettoa aivan Tel Avivin Rotschild-bulevardin varrella.

Speakeasy
Rothschild Boulevard 24

Toinen tunnelmalliseen illanviettoon sopiva baari löytyy aivan suositun Rotchild-kadun varresta. Viihtyisä Speakeasy-kattobaari tarjoaa laajan valikoiman drinkkejä ja pientä purtavaa sekä tietysti tilavan kattoterassin, josta avautuu näkymä kaupungille.

Tanssijoiden valinnat

Kuli Alma
Mikve Yisrael St 10

Graffitein, kasvein ja värivaloin tuunattu Kuli Alma on kaupungin trendikkäimpiä yökerhoja. Rosoinen tanssibaari on kiinnostava yökerho, jonka musiikista vastaavat soulia, funkia ja elektronista musiikkia soittavat DJ:t.

Kuva: Elina VenttolaTel Avivin yöelämä
Kuli Alma on vilkas yökerho, jota värittää mielikuvituksellinen sisustus graffiteineen ja kasveineen.

Lisäksi Kuli Alma on erityisen tunnettu mojitoistaan, joita nälkäisimmät voivat tilata pizzan kera.

Zoozoo
Rothschild Blvd 32

Jos luulit, että pöydällä tanssiminen on legenda, tässä baarissa se tapahtuu useimpina iltoina. Suosittu yökerho Zoozoo elää nimensä mukaisesti villiä yöelämää.

Tanssijat voivat tilata yökerhosta myös katuruokaa, jotta energia riittää aamuun saakka.

>> Lue lisää vinkkejä Tel Avivin kohdeoppaasta!

Lähde: TLV Nights
Teksti ja kuvat: Elina Venttola

Päivitetty: 4.1.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (24 votes, average: 4,21 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia