Hyppää sisältöön

Euroopan parhaat piknik-puistot

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 14.07.2014
Rapea patonki puistonpenkillä tai tapaslajitelma vehreällä nurmikolla - piknik-herkuttelu on tärkeä osa kaupunkilomaa. Arvaatko mistä löytyvät Euroopan parhaat piknik-puistot?

Pariisin puistoihin herkuttelemaan

Pariisi on pikniknautintojen luvattu kaupunki lukuisine puistoineen ja herkkupatonkeineen. Loistava paikka herkuttelulle on 19. kaupunginosassa lähellä Gare de l’estiä sijaitseva romanttinen Parc des Buttes Chaumonts, jonne pääsee helposti metrolla Pariisin ydinkeskustasta.

Puisto tarjoaa idyllisen ympäristön piknikille järvimaisemineen, 20-metrisine vesiputouksineen sekä useine siltoineen. Puistosta löytyvät myös kiinalainen ja englantilainen puutarha sekä kuuluisana maamerkkinä kallion laella kohoava korinttilaistyylinen monumentti Belvedere of Sybil.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toinen kuuluisa puisto on Eiffel-tornin juurella sijaitseva Champs de Mars. Vesialtaiden äärellä voi nauttia pariisilaistunnelmasta vaikkapa crepellä tai croissantilla herkutellen.

Madridin Retiro on kaupungin keuhkot

Viime vuosien aikana piknik-kulttuuri on rantautunut myös Espanjaan, ja mikä olisikaan parempi paikka puistoherkuttelulle kuin Madridin vehreä Retiro. Tämä täydellinen kaupunkikeidas sijaitsee kätevästi aivan Prado-museon lähellä.

Monien veistoksien täyttämässä puistossa sijaitsee myös Kristallipalatsi, jossa järjestetään taidenäyttelyitä. Kuuman kesäpäivän kruunaa souteluretki Retiron järvellä ilmaiskonserttia kuunnellen.

Vaihtoehtoinen piknik-paikka Madridissa on Templo de Debod –monumentin ympärillä sijaitseva puisto. Templo de Debod on antiikinaikainen egyptiläinen temppeli, jonka Egypti lahjoitti aikoinaan Espanjalle.

Amsterdam hurmaa rennolla tunnelmallaan

Amsterdamin suurin puisto Vondelpark on sekä paikallisten että matkailijoiden suosima vehreä paikka viettää mukava päivä. Heti kevään ensimmäisten auringonsäteiden näyttäytyessä puisto täyttyy ihmisistä, eikä ihme: kesäkuukausina Vondelparkissa järjestetään ilmaiskonsertteja ja lastenteatteriesityksiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vondelpark on yksi Euroopan parhaista puistoista

Kaupungin itäpuolella sijaitseva Oosterpark on myös mukava paikka pysähtyä nauttimaan pikniklounasta. Veistoksien ja taideteosten täyttämä puisto on myös monien villilintujen asuinpaikka.

Milano kutsuu kulinaristia

Milanon piknikpuistojen kuningas on Idroscalon puisto vain lyhyen matkan päässä kaupungin keskustasta. Idroscalo on tekojärvi, jonka ympärille on muodostunut useita urheilu- ja harrastusmahdollisuuksia tarjoava huvialue.

Piknikin lomassa “Milanon mereksi” kutsutussa Idroscalon puistossa voi harrastaa esimerkiksi kajakkisoutua ja vesihiihtoa sekä nauttia musiikkitapahtumista.

Toinen mainio vaihtoehto herkuttelupiknikille Milanossa on kaupungin keskustassa sijaitseva Parco Sempione. Romanttisen citypuiston alueella sijaitsee myös esimerkiksi Milanon kirjasto sekä Triennalen designmuseo. Piknikin jälkeen puiston langattoman verkon avulla voi vaikka päivittää kuulumiset kotiin.

Lähde: Hotels.com
Kuvat: Flickr / OndasDeRuido, Flickr / fabbio