Tätä syö junamatkailija: ravintolavaunun suosikkiruokien kolmen kärki

Perusruoka houkuttaa
– Lihapullat ovat juna-aterioiden kestosuosikki. Hyväksi kakkoseksi kiirii lohikeitto ja kolmannelle sijalle kiipeää juusto-ruisleipä. Nämä kolme annosta ovat olleet kärkisijoilla jo pitkään, kertoo junatarjoilija Hilkka Kittelä.
Myös pastat ja jättilihapiirakat ovat suosittuja ravintolavaunuannoksia. Salaatit käyvät sitä suositummiksi mitä lähempänä kesää ollaan.
Uusia ravintolavaunuja
VR on hankkinut uusia kaksikerroksisia ravintolavaunuja, joista matkustajalla on mahdollista varata pöytä jopa koko matkan ajaksi. Alakerran ravintolasalissa on esiintymispiste, ja yläkerrasta voi varata kabinetin tai vaikka koko kerroksen omaan käyttöön.
Uudenlainen ravintolavaunu parantaa palveluntasoa, sillä vaunussa on kahvila-baarin lisäksi kioski joka on käytössä ruuhka-aikoina. Myös ruokatarjonta monipuolistuu.
– Ehkä mielenkiintoisin lisäys ruokatarjontaan on sushi. Uusi turbouuni mahdollistaa myös raakapaistetun pullan palauttamisen valikoimaan, Kittelä sanoo.
Aiheeseen liittyvät artikkelit
Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja







