Hyppää sisältöön

Koe seitsemän kaupunkia kahdessa viikossa – seikkaile Euroopassa Interrail-lipulla

Kirjoittajan oletuskuva
Päivitetty: 24.05.2016
Haaveiletko vierailevasi lukuisissa kohteissa yhden matkan aikana? Lue vinkit seitsemän pääkaupungin reitille ja lähde reilaamaan!

ILMOITUS

Liiku kätevästi kaupungista toiseen

Useat Keski-Euroopan pääkaupungit sijaitsevat melko lähellä toisiaan, ja yhden matkan aikana on helppo vierailla lukuisissa kohteissa. Paras tapa kartuttaa kaupunkikokemuksia on liikkua kaupungista toiseen junalla, sillä Interrail-lippu mahdollistaa helpot siirtymiset suosittujen matkailukaupunkien välillä.

Pääkaupunkien väliset junamatkat ovat parhaimmillaan alle parin tunnin mittaisia, joten maasta toiseen liikkuminen on junalla hyvin vaivatonta. Lyhyessä ajassa on mahdollista vierailla monessa pääkaupungissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Esimerkiksi kahden viikon reilikortilla pääsee reitistä riippuen näkemään jopa kymmenen kaupunkia ilman, että junamatkailuun hurahtaa päiväkausia. Helppo ja mielenkiintoinen reitti Euroopan halki on esimerkiksi Berliinistä Prahan, Wienin, Bratislavan, Budapestin ja Zagrebin kautta Ljubljanaan. Seitsemän pääkaupungin Interrail-matka tarjoaa kokemuksia seitsemästä eri maasta.

Yksi haastavimpia asioita Interrail-matkan suunnittelussa on reitin päättäminen, sillä useimmat Euroopan maat kattava verkosto tarjoaa loputtomasti vaihtoehtoja. Kaikkia kohteita ei millään saa mahdutettua yhdelle matkalle, joten reitille kannattaa valita muutama huippukohde, ja poimia matkan varrella olevista kaupungeista mielenkiintoisimmat pysähdyspaikat reitille.

Matkusta Pohjois-Euroopasta etelään

Saksan pääkaupunki Berliini on mainio aloituspiste kahden viikon Interrail-matkalle. Edulliset yhdensuuntaiset lennot, halpa hintataso, hyvä palvelutarjonta ja mainiot junayhteydet Eurooppaan tekevät kaupungista suositun reilikohteen. Vietä kaupungissa muutama päivä ennen Interrail-kortin käyttöönottoa tutustuen nähtävyyksiin ja Berliinin mielenkiintoiseen historiaan.

Reilun neljän ja puolen tunnin mittainen junamatka Berliinistä Tšekin pääkaupunkiin Prahaan sujuu nopeasti vaikuttavia maisemia katsellessa. Prahan rautatieasema sijaitsee aivan keskustan tuntumassa, joten vanhankaupungin upeaa arkkitehtuuria ja näyttäviä siltoja voi katsella heti kaupunkiin saapumisen jälkeen.

IstockphotoWien, Itävalta
Belvederen linnan piha on suosittu kohde ympäri vuoden, mutta alue houkuttelee kävijöitä erityisesti kesäisin.

Itävallan pääkaupunki Wien on noin kahdeksan tunnin junamatkan päässä Prahasta, joten kaupunkien välinen matka taittuu leppoisasti yöjunassa. Wienissä on runsaasti mielenkiintoisia kulttuurinähtävyyksiä ja kaunista arkkitehtuuria. Kaupungin puistot ovat mainioita piknikpaikkoja, ja Wienin tärkeimmät nähtävyydet on helppo ottaa haltuun jo ensimmäisen matkapäivän aikana.

Jos Prahan ja Wienin välinen junamatka tuntuu puuduttavan pitkältä, on Wienin ja Slovakian pääkaupungin Bratislavan yhdistävä junareitti todella lyhyt. Kaupunkien välinen junamatka kestää vain noin kaksi tuntia, mutta sinä aikana maisemat vaihtuvat merkittävästi.

Bratislavan kaupunkikuva on Wienin tavoin täynnä kauniita rakennuksia, mutta Slovakian pääkaupungissa on huomattavasti vaatimattomampi yleisilme. Se ei kuitenkaan reilimatkailijaa häiritse, sillä kaupungin halpa hintataso kompensoi julkisivujen puutteet.

IstockphotoBudapest, Unkari
Kylpylät ovat hyvin suosittuja Budapestissä.

Bratislavasta matkaa on helppo jatkaa neljän tunnin junamatkan päässä sijaitsevaan Unkarin pääkaupunkiin Budapestiin, jossa edullinen hintataso ja tunnelmallinen kaupunki toivottavat matkailijan tervetulleeksi.

Keski-Eurooppaa halkova Tonava-joki jakaa Budapestin kaupungin kahteen osaan: Budan ja Pestin kaupunginosiin. Rautatieasema Keleti sijaitsee itäisen Pestin kaupunginosassa kävelymatkan päässä Budapestin keskustasta.

Kohti Balkania junalla

Pohjoisesta etelään kulkeva seitsemän pääkaupungin matkareitti jatkuu toiseksi viimeiseen pisteeseen, Kroatian pääkaupunkiin Zagrebiin, mutkien kautta. Yhdeksän tunnin mittaisen matkan taittamiseksi on järkevintä turvautua jälleen yöjunaan.

Perillä Zagrebin kaupungin kauneus, Kroatian edullinen hintataso sekä ilmaston lämpö ovat kuitenkin pitkän junamatkan arvoisia. Zagrebissa parasta ovat kukkulaisen kaupungin maisemat sekä pääkaupungin loistava palvelutaso.

Seitsemän kaupungin Interrail-reitin viimeinen kohde on Slovenian pääkaupunki Ljubljana. Junamatka Zagrebista Ljubljanaan kestää noin kaksi ja puoli tuntia, joten viimeinen etappi sujahtaa varsin nopeasti.

Balkanin alueella sijaitsevat kaupungit ovat tunnelmaltaan hyvin samanlaisia, ja kaupungin värikkäät punakattoiset talot muistuttavat hyvin paljon Zagrebin arkkitehtuuria. Lisätunnelmaa kaupunkiin tuo sen läpi virtaava Ljubljanica-joki.

>> Lue lisää Interrail-matkoista ja suunnittele reittisi!

Lähde: VR
Kuvat: Istockphoto

ILMOITUS

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Interrail

Reilaamaan entistä helpommin lentämättä – Viro ja Latvia mukaan interrail-verkostoon

Interrail

Interrail-lippuun muutoksia – kolmen kuukauden reililiput myyntiin myös Suomessa

Nainen rautatieasemalla

Interrail-matkailijan ABC – näin suunnittelet onnistuneen junamatkan

Euroopan parhaat panimoravintolat

Euroopan parhaat olutpaikat – esittelyssä 7 panimoravintolaa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja