Hyppää sisältöön

Viikon blogi: Unagidon

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 22.01.2015
Tutustu persoonaan blogin takana! Esittelyssä Unagidon-blogin Lotta Watia.
  • Blogini Rantapallossa: Unagidon
  • Nimeni: Lotta Watia
  • Paras kaupunkikohde: Kioto, Japani
  • Paras rantakohde: Okinawa, Japani
  • Unelmakohteeni: Tällä hetkellä haaveilen Afrikan safareista ja erityisesti Namibiasta.
  • Tätä ilman en maatkusta: Kamera
  • Tärkein matkavinkkini: Ota selvää kohteesta ennakkoon ja valitse suurkaupungeissa majoitus turvallisesta kaupunginosasta.

Täältä löydät minut: Unagidon

InstagramFacebook

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Millainen matkailija olet?
Matkustan työni puolesta kohteisiin jotka yleensä tunnen, ja vapaa-ajalla tuntemattomampiin kohteisiin. Ennen matkustin pääasiassa Aasiaan, mutta viime aikoina Eurooppa ja Afrikka ovat alkaneet kiinnostaa. Olen mukavuudenhaluinen matkailija. Maksan mieluummin vähän enemmän siitä, että saan viettää yöni rauhassa puhtaassa ja turvallisessa ympäristössä. Nautin enemmän aktiivimatkasta kuin löhöilystä.

Onko blogillasi jokin erityinen teema tai kohderyhmä?
Suurin osa Unagidon-blogin artikkeleista kertoo Japanista, jossa olen työskennellyt, opiskellut ja jonne vien nykyään ryhmiä Suomesta matkanjohtajan roolissa. Myös Etelä-Korea on ollut paljon esillä ollessani siellä vaihto-opiskelemassa. Unagidon antaa paljon vinkkejä vaihto-opiskeluun, matkailuun ja arkeen näissä kulttuureissa. Esillä on kuitenkin myös muita ulkomaankohteita ja välillä blogissa matkaillaan myös Suomessa.

Mikä on ollut unohtumattomin matkakokemuksesi?
Unohtumattomia matkakokemuksia on paljon, mutta yksi mieleenpainuvimmista seikkailuista tapahtui Taiwanissa. Matkustimme upeaan Tarokko-kansallispuistoon patikoimaan päiväksi Taipeista ystäväni kanssa. Olimme jostain syystä katsoneet bussin aikataulut väärin ja viimeisen vuoron mentyä päädyimme seikkailemaan keskenämme pimenevän viidakon reunalla tulikärpästen ympäröimänä useammaksi tunniksi, ennen kuin löysimme paikallista apua kansallispuiston työntekijästä, joka tilasi meille taksin.

Mikä on suurin vielä toteutumaton matkaunelmasi?
Haaveilen maailmanympärimatkasta, jonka toivottavasti voin toteuttaa jo muutaman vuoden kuluttua.

Kuinka blogisi sai alkunsa ja mistä saat oman bloggausinspiraatiosi?
Blogini alkoi ensimmäisistä Japanin seikkailuistani päiväkirjana, jolla halusin kertoa perheelle ja ystävilleni missä menen ilman, että kaikille tarvitsisi erikseen lähettää sähköpostia reissun päältä. Matkakohtainen päiväkirja kasvoi sittemmin myös matkojen välillä päivittyväksi blogiksi. Kirjoitan blogia, koska haluan kertoa kokemuksistani muille ja antaa vinkkejä matkailukohteisiin. On myös mukavaa palata vuosien takaisiin kirjoituksiin ja muistella aikaisempia matkoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Millaisia blogeja luet itse mieluiten?
Hyvin kirjoitettuja, informatiivisia ja tasaisesti päivittyviä matkablogeja, joissa on upeita kuvia. Haen inspiraatiota tuleviin matkoihin ja nojatuolimatkailen mielelläni kohteissa ympäri maailmaa. Jos olen päättänyt matkustaa johonkin tiettyyn kohteeseen, etsin siitä ensimmäisenä tietoa blogien kautta.

>> Lue tuoreimmat kuulumiset blogista!

Viikon blogi -sarjassa esitellään Rantapallon, Lumipallon ja Pallontallaajien matkabloggajia.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Toscanan auringon alla ja vähän muuallakin

Viikon blogi: Toscanan auringon alla ja vähän muuallakin

Laura Musta

Viikon blogi: Kaiken maailman matkoja

Kaikki maanosat

Viikon blogi: Kaikki maanosat

Ranskatar reissaa

Viikon blogi: Ranskatar reissaa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja