Hyppää sisältöön

Viikon blogi: Pitkän päivän matka perille

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 22.07.2014
Tutustu persoonaan blogin takana! Esittelyssä Pitkän päivän matka perille -blogin Maama.
  • Blogini Rantapallossa: Pitkän päivän matka perille
  • Nimeni: Maama
  • Paras kaupunkikohde: Kööpenhamina, Barcelona, Pariisi
  • Paras rantakohde: Sihanoukville, Kambodza
  • Unelmakohteeni: Okinawan saari Japanissa
  • Tätä ilman en matkusta: Matkamaskottini Sulo ja Fredi
  • Tärkein matkavinkkini: “If you think adventure is dangerous, try routine. It is lethal.” – Paulo Coelho

Täältä löydät minut: Pitkän päivän matka perille

Millainen matkailija olet?
Seikkailunnälkäinen eteenpäinmennäviilettäjä, joka ei haasteita kaihda, vaan hyppää suin päin sikasuuriin saappaisiin, (liian) laakeille lakeuksille ja mahdottoman mutkikkaille maanteille. Kaikesta mutkikkuudestaan ja miltei masokistisesta menomeiningistään huolimatta tyttö tietää mitä haluaa: nähdä ja kokea kaiken ennen kuin aika loppuu kesken.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Onko blogillasi jokin erityinen teema tai kohderyhmä?
Blogi löytää kohderyhmänsä omin päin apuani tarvitsematta. Blogiini todennäköisesti jäävät tyypit, jotka A) itsekin reissaavat tai B) jotka eivät juuri nyt reissaa, mutta kuulumisiani kurkistelemalla pääsevät nojatuolimatkalle. Toivon voivani inspiroida ihmisiä seikkailemaan myös kaupunki- ja rantalomakohteiden ulkopuolella. Sieltä löytyy ulottuvuutta.

Mikä on ollut unohtumattomin matkakokemuksesi?
Jos tämänhetkistä, vielä keskeneräistä Santiago de la Compostelan pyhiinvaellusta ei oteta lukuun, ovat unohtumattomimmat muistoni Israelista kesältä 2013. Olin työharjoittelussa Tel Avivin sairaalassa, mikä jätti ikuisen jäljen. Kambodza, Borneon saari orankeineen ja Grönlanti valaineen ja jäälauttoineen ovat myös ikuisia muistoja mieleni kanvaksella. Kahdessa ensimmäisessä olin vapaaehtoistöissä ja Grönlannissa leirillä.

Mikä on suurin vielä toteutumaton matkaunelmasi?
Unelmoin pääseväni Trans-Siperia-junalla Kiinan kautta Suomeen, mikä toteutunee tammikuussa 2015, kun työjaksoni Kiinassa tulee päätökseen. Kova kaipuu kuplii sisikunnassa myös Islantia, Alaskaa, Japania, Uutta-Seelantia ja Etelä-Amerikkaa kohtaan. Kaikki ajallaan, kaikki ajallaan.

Kuinka blogisi sai alkunsa ja mistä saat oman bloggausinspiraatiosi?
Pidin aiemmin blogia elämästäni Englannissa, jossa opiskelin kandin tutkinnon ravitsemustieteissä. Nyt päätin avata tuoreen blogin uuden teeman inspiroimana: Lähdin pääntyhjennystarkoituksessa viidensadan kilometrin mittaiselle pyhiinvaellusmatkalle (ei-uskonnolliselle) Espanjan Santiago de la Compostelaan. Täältä jatkan heinäkuussa Portugaliin joogailemaan ja elokuussa Kiinaan opettamaan englantia. Kelasin, että tässähän on matkablogiin materiaalia yltä kyllin! Inspis sikiää tien päältä.

Millaisia blogeja luet itse mieluiten?
Huomaan toistuvasti eksyväni muiden ulkosuomalaisten blogeihin, joissa tyypit päivittävät säännöllisesti oman arkensa kulusta jossain siellä kaukana kotimaastaan. Tämä kenties siksi, että samaistun ja koen sielunsisaruutta. Oli kyseessä sitten Eurooppa, Lähi-Itä tai Etelänapa, ulkosuomalaisten kokemukset tuntuvat aina etäisesti omilta. Muoti-, kauneus- ja sisustusteemat eivät minua kiinnosta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Lue tuoreimmat kuulumiset blogista!

Viikon blogi -sarjassa esitellään Rantapallon, Lumipallon ja Pallontallaajien matkabloggajia.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Toscanan auringon alla ja vähän muuallakin

Viikon blogi: Toscanan auringon alla ja vähän muuallakin

Laura Musta

Viikon blogi: Kaiken maailman matkoja

Kaikki maanosat

Viikon blogi: Kaikki maanosat

Ranskatar reissaa

Viikon blogi: Ranskatar reissaa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja