Hyppää sisältöön

Viikon blogi: Maa Quzuu

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 02.02.2016
Tutustu persoonaan blogin takana! Esittelyssä Maa Quzuu -blogin Outi.
  • Blogini Rantapallossa: Maa Quzuu
  • Nimeni: Outi
  • Paras kaupunkikohde: Katmandu ja Bilbao
  • Paras rantakohde: Togeanin saaret Indonesiassa ja Pulau Kapas Malesiassa
  • Unelmakohteeni: Islanti ja Peru
  • Tätä ilman en matkusta: Rakkolaastarit ja allergialääkkeet, jos passia ei lasketa
  • Tärkein matkavinkkini: Ota etukäteen selvää matkakohteen kulttuurista ja tottumuksista, niin vältyt ikäviltä tilanteilta. Toteuta rohkeasti unelmiasi!

Täältä löydät minut: Maa Quzuu

InstagramFacebook

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Millainen matkailija olet?
Olen matkailijana varmasti melko perinteinen omatoimimatkailija. Pyrin yleensä matkustamaan melko pienellä budjetilla, mutta iän ja kokemuksen karttuessa vaatimukset ovat jokseenkin nousseet, joten välillä edullisimmat majatalot vaihtuvat myös luksustason hotelleihin. Uudet elämykset ja ruokakokemukset inspiroivat uusille matkoille.

Onko blogillasi jokin erityinen teema tai kohderyhmä?
Tekstini kertovat pääasiassa matkojen tunnelmista ja tapahtumista. Kohderyhmäni on varmasti perheen ja lähipiirin lisäksi reissujorinoista yleisesti kiinnostuneet ja matkavinkkejä käymiini kohteisiin kaipaavat. Lisäksi matkustajaterveydestä kiinnostuneet saattavat saada vinkkejä laatimastani terveysosiosta.

Mikä on ollut unohtumattomin matkakokemuksesi?
Unohtumattomimpiin matkakokemuksiini kuuluu vuoristovaellus Nepalissa mieheni kanssa sekä kesällä 2015 toteuttamani pyöräretki halki Suomen. Himalajalla kokemus oli henkeäsalpaava maisemineen ja matkaseurueineen. Pyöräily Suomessa taas koetteli voimavaroja äärimmilleen ja avasi aivan uuden muodon reissaamiseen, johon varmasti heti ensi kesän tullen palaan myös Suomen rajojen ulkopuolella.

Mikä on suurin vielä toteutumaton matkaunelmasi?
Unelmia matkailuun liittyy paljon, mutta päällimmäisenä mainittakoon pyöräily Islannissa ja tutustuminen Etelä-Amerikkaan, erityisesti Peruun. Lisäksi junailu Siperian halki on kummitellut mielessäni jo pitkään.

Kuinka blogisi sai alkunsa ja mistä saat oman bloggausinspiraatiosi?
Blogini sai alkunsa vuonna 2013, kun lähdin mieheni kanssa 3,5 kuukautta kestävälle matkalle Aasiaan. Sen jälkeen vietin pitkään hiljaiseloa, kunnes viime vuoden lopulla otimme jälleen hieman pidemmän irtioton Väli-Amerikkaan ja intouduin jälleen kirjoittamaan. Inspiraatiota saan muun muassa kauniista ja mielenkiintoisista matkakohteista sekä ruokakulttuurista, joka on tärkeässä roolissa aina matkoillani.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Millaisia blogeja luet itse mieluiten?
Luen itse pääsääntöisesti matkablogeja, jotka inspiroivat itseäni uusille reissuille ja kohteille. Kauniit kuvat ja lennokas kirjoitustyyli yhdessä mielenkiintoisten matkakohteiden kanssa iskee minuun kuin häkä, minkä ansiosta myös palaan samojen blogien ääreen aina uudestaan.

>> Lue tuoreimmat kuulumiset blogista!

Viikon blogi -sarjassa esitellään Rantapallon, Lumipallon ja Pallontallaajien matkabloggajia.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Toscanan auringon alla ja vähän muuallakin

Viikon blogi: Toscanan auringon alla ja vähän muuallakin

Laura Musta

Viikon blogi: Kaiken maailman matkoja

Kaikki maanosat

Viikon blogi: Kaikki maanosat

Ranskatar reissaa

Viikon blogi: Ranskatar reissaa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja