Hyppää sisältöön

Viikon blogi: Kaikki maanosat

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 23.07.2014
Tutustu persoonaan blogin takana! Esittelyssä Kaikki maanosat -blogin Anu ja Pete.
  • Blogini Rantapallossa: Kaikki maanosat
  • Nimeni: Anu ja Pete
  • Paras kaupunkikohde: Rio de Janeiro, Brasilia
  • Paras rantakohde: Malediivit
  • Unelmakohteeni: Grönlanti
  • Tätä ilman en matkusta: Kamera
  • Tärkein matkavinkkini: Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Liikaa suunnitelmallisuutta toki kannattaa välttää, mutta reissusta voi nauttia paremmin, kun tietyt asiat, kuten ainakin osa majoituksista ja matkalipuista on jo etukäteen kotona varattu ja maksettu sekä tulevien kohteiden nähtävyksiin edes vähän tutustuttu.

Täältä löydät minut: Kaikki maanosat

Facebook

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Millainen matkailija olet?
Olemme luontokohteissa viihtyvä villieläinten puuhien seuraamiseen mieltynyt parivaljakko. Kaikki kohteet, myös kaupunki- ja rantakohteet, kiinnostavat. Lähtiessämme vuoden mittaiselle maailmanympärimatkalle vuonna 2011 halusimme kiertää maailman kuuluisia nähtävyyksiä, mutta reissun aikana luonto- ja eläinkohteet nousivatkin ykkösiksi. Pidämme eniten kohteista, joissa voi vaellella luonnossa ja bongailla villieläimiä. Auton vuokraus on myös kivaa.

Onko blogillasi jokin erityinen teema tai kohderyhmä?
Tavoitteemme oli blogin alkuaikoina kiertää kaikissa maailman seitsemässä maanosassa. Tämä saavutettiin maailmanympärimatkalla. Tuon matkan jälkeen jäimme ylläpitämään blogia, sillä jokainen matkahan aina kohdistuu johonkin maanosaan, ja tulevaisuudessa aiomme myös vierailla kaikissa maanosissa.

Mikä on ollut unohtumattomin matkakokemuksesi?
Unohtumattomin matkakokemus on ollut astuminen alas Antarktiksen maankamaralle keskelle pingviiniyhdyskuntaa vuoden 2011 joulukuussa.

Mikä on suurin vielä toteutumaton matkaunelmasi?
Toinen maailmanympärimatka olisi vielä kiva toteuttaa, mutta tietysti nyt hiukan erilaisella reittisuunnitelmalla ja eri kestolla kuin tuo 2011-2012 maailmanympärimatka oli. Yksittäisenä kohteena Grönlanti olisi huikea juttu. Villin jääkarhun näkeminen on tavoitteena, sillä emme sitä viime kesän Alaskan-matkalla onnistuneet näkemään.

Kuinka blogisi sai alkunsa ja mistä saat oman bloggausinspiraatiosi?
Blogimme sai alkunsa vuonna 2011, kun olimme lähdössä vuoden mittaiselle maailmanympärimatkalle. Halusimme pitää läheiset ja tutut ajan tasalla siitä, missä milloinkin liikuimme ja miten meillä matka eteni. Toisaalta halusimme myös jakaa sekä ottaa vastaan vinkkejä eri matkakohteista. Inspiraatio tulee kyllä meillä suoraan luonnosta. Hyvät valokuvat ovat pohjana monelle jutulle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Millaisia blogeja luet itse mieluiten?
Luemme itse mieluiten sellaisia blogeja, joissa kerrotaan erikoisista kohteista, sellaisista, joissa itse emme vielä ole käyneet. Hienot kuvat tietysti tekevät blogista myös mielenkiintoisen.

>> Lue tuoreimmat kuulumiset blogista!

Viikon blogi -sarjassa esitellään Rantapallon, Lumipallon ja Pallontallaajien matkabloggajia.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Toscanan auringon alla ja vähän muuallakin

Viikon blogi: Toscanan auringon alla ja vähän muuallakin

Laura Musta

Viikon blogi: Kaiken maailman matkoja

Kaikki maanosat

Viikon blogi: Kaikki maanosat

Ranskatar reissaa

Viikon blogi: Ranskatar reissaa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja