Hyppää sisältöön

Nämä ovat kuolettavimmat turistikohteet – 6 paikkaa, joissa on syytä pitää varansa

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 14.08.2019
Missä turistien suosimissa kohteissa kuolee eniten matkailijoita? Katso lista - ja pidä varasi!

1. Hait vaanivat tällä rannalla

Viime vuosina lisääntyneet haihyökkäykset ovat jokaisen uimarin ja surffaajan pahin painajainen. Maailmanlaajuisesti vaarallisimpana haikeskittymänä pidetään Floridan New Smyrna Beach -nimistä rantaa, jossa on kansainvälisten tilastojen mukaan raportoitu eniten haihyökkäyksiä.

New Smyrna Beachilla on merkitty kaikkiaan noin 250 haihyökkäystä. Uutissivusto News.com.aun mukaan jokaisen rannalla pulikoineen uimarin voidaan arvioida olleen noin kolmen metrin päässä haista. Kuumottavista tilastoista huolimatta kaikki paikalla raportoidut haihyökkäykset eivät kuitenkaan ole olleet kuolettavia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Mont Blanc saattaa yllättää

Ranskan Chamonix’ssa sijaitseva Mont Blanc on Euroopan korkein huippu. Vähemmän mairitteleva on vuoren titteli kuolettavimpana – Mont Blanc vaatii vuosittain noin sata kuolonuhria. Toisaalta Alppien korkein huippu myös houkuttelee valtavan määrän kävijöitä: noin 30 000 ihmistä yrittää nousta vuoren huipulle vuosittain.

Mont Blancin riskit liittyvät yleensä vaikeisiin sääoloihin, lumivyöryihin sekä kokemattomuuteen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

3. Half Dome on haastava vaellus

Kalifornian Yosemiten kansallispuiston kuuluisin vaellusreitti Half Dome on myös yksi kaikkien aikojen vaarallisimmista. Huipun saavuttaminen vaatii rankan päivävaelluksen, ja ylhäällä patikoijien tulee turvautua metalliköysiin tuen saamiseksi. Yli 60 ihmistä on kuollut vaeltaessaan kohti Half Domea tai palatessaan sieltä takaisin. Kalliolta lipeämisten lisäksi ihmishenkiä ovat verottaneet esimerkiksi salamaniskut, sydänkohtaukset ja epäonnistuneet base-hypyt.

4. Dramaattiset kallioseinämät tuovat riskejä

Irlannissa sijaitsevat Moherin kallioseinämät ovat dramaattinen näky laskeutuessaan Atlantin valtamereen. Noin 120 metriä korkeat seinämät houkuttelevat jopa miljoona kävijää vuosittain, mutta paikan päällä kannattaa pitää varansa – jyrkänteen reunalla ei kannata leikkiä ainakaan huonoissa sääoloissa. Tuulisella säällä paikka on toisinaan kokonaan suljettu.

Vaikka tarkat lukumäärät eivät olekaan tiedossa, tunnetaan Moherin kallioseinämät yleisesti kuolettavana paikkana. Epätasainen maa, liukkaat kalliot ja turvakaiteiden puuttuminen johtavat vaarallisiin tilanteisiin paikan päällä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

5. Kilauea on Havaijin vaarallisin tulivuori

Havaijin kolmesta aktiivisesta tulivuoresta vaarallisimpana pidetään Kilaueaa, joka sijaitsee Big Islandin saarella. Viimeisin massiivinen purkautuminen tapahtui vuonna 1983, mutta tulivuoren laava aiheutti riskitilanteita viimeksi vuonna 2014. Havaijilla raportoidaan noin 40 tulivuoriin liittyvää kuolintapausta vuosikymmentä kohti.

6. Coloradojoki voi olla petollinen

Yhdysvalloista löytyvällä Coloradojoella on mittaa huimat 2 330 kilometriä. Coloradon, Kalifornian, Utahin, Arizonan ja Nevadan halki kiemurteleva joki houkuttelee matkailijoita muun muassa uimaan ja kokeilemaan koskenlaskua.

Haastavat sääolot kuten rankkasateet ja sulava lumi saattavat kuitenkin tehdä joesta vaarallisen. Vuonna 2014 alueella kuoli ennätysmäärä ihmisiä – 15 henkilöä vain seitsemän kuukauden aikana. Kesällä 2015 joki vaati neljän ihmisen hengen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: News.com.au
Kuva: Shutterstock ja Instagram