KLM

Tästä syystä lentokoneet lentävät kymmenen kilometrin korkeudessa

Matkustajakoneet lentävät tavallisesti noin kymmenessä kilometrissä monesta eri syystä. Lue, mitkä asiat vaikuttavat lentokorkeuteen!

Mahdollisimman vähällä mahdollisimman nopeasti

Useimmat matkustajakoneet lentävät noin kymmenen kilometrin korkeudessa, mikä on tavallisesti kaikkein taloudellisin lentokorkeus.

Lentokoneiden tavoitteena on kuluttaa mahdollisimman vähän polttoainetta. Mitä korkeammalla kone lentää, sitä vähemmän se kohtaa ilmanvastusta. Pienemmässä ilmanvastuksessa kone pääsee vaivattomammin eteenpäin, eli se kuluttaa vähemmän polttoainetta. Siitä syystä korkealla lentäminen on lentokoneille kaikkein taloudellisinta.

Korkeisiin ilmanaloihin nouseminen vaatii kuitenkin huomattavasti enemmän polttoainetta kuin matalalla lentäminen. Sen vuoksi erityisesti lyhyillä lentomatkoilla voi olla taloudellisempaa pysytellä matalissa lentokorkeuksissa kuin käyttää runsaasti polttoainetta korkealle nousemiseen.

Lentäjillä onkin suuri haaste löytää sopiva lentokorkeus päästäkseen mahdollisimman pienellä polttoainemäärällä nopeinta mahdollista vauhtia. Matkustajakoneiden lentokorkeus vaihtelee tavallisesti noin 10–12 kilometrin välillä.

Vauhdin ja lentomatkan pituuden lisäksi lentokorkeuteen vaikuttavat myös muun muassa lentosuunta ja turbulenssin määrä. Esimerkiksi koilliseen, itään ja kaakkoon suuntaavat koneet lentävät hieman alempana kuin muihin ilmansuuntiin lentävät koneet.

Lähde: Thrillist
Kuva: KLM

Löydä halvat lennot Rantapallon lentohaun avulla >>

Päivitetty: 30.12.2016

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (3 votes, average: 3,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

2 kommenttia

Nykyään kyllä tietokoneet laskevat nuo lentokorkeudet automaattisesti vallitsevien olosuhteiden ja matkan pituuden mukaan.

Huom! Palvelun käyttöehdot ovat uudistuneet. Katso uudet käyttöehdot täältä. SULJE