Finnair
Nainen ja matkalaukku

Arvaatko, mikä on suomalaisten yleisin pakkausmoka? Näitä poistetaan Helsinki-Vantaalla 500 kappaletta kuukaudessa

Varavirtalähteen pakkaaminen oikein tuntuu olevan haastavaa monille matkailijoille.

Pakkaa matkatavarat oikein

Helsinki-Vantaan lentoaseman turvatarkastuksessa poistetaan matkustajilta päivittäin Finavian mukaan noin tuhat kiellettyä tavaraa. Eniten kasvanut tuote ovat Finavian riskienhallintajohtaja Juha-Pekka Pystysen mukaan kannettavat varavirtalähteet eli power bankit.

– Matkatavaroista poistettujen esineiden listalla nousussa ovat olleet viime aikoina kännyköiden ja tietokoneiden varavirtalähteet eli power bankit. Syttymisherkkyytensä vuoksi niitä poistetaan ruumamatkatavaroista kuukausittain noin 500 kappaletta pelkästään Helsinki-Vantaalla. Varavirtalähteitä saisi kuljettaa vain käsimatkatavaroissa, Pystynen sanoo.

Matkustajien tulee huomioida erilaiset pakkausohjeet niin käsimatkatavaran kuin ruumaan menevän matkatavaran kohdalla. Pakkausohjeet ovat erilaiset matkalaukun kuljetuspaikasta riippuen ja laukuista poistetaankin eri asioita riippuen siitä, onko kyseessä ruumalaukku vai käsimatkatavaralaukku.

Katso, mitä tuotteita poistetaan Helsinki-Vantaalla kaikkein eniten ruumaan menevistä matkalaukuista tai käsimatkatavaroista!

Eniten ruumaan menevistä laukuista poistetut tuotteet

  • varavirtalähteet eli power bankit
  • tulentekovälineet
  • aseiden irralliset patruunat
  • irralliset litium-akut
  • ilman korkkia olevat hiuslakkapullot
  • spraymaalit

Eniten käsimatkatavaroista poistetut tuotteet

  • erilaiset nesteet, jotka ovat yli 100 millilitran astioissa
  • työkalut ja terävät esineet
  • tulentekovälineet

>> Lue myös: Muista tämä ennen seuraavaa lentomatkaasi: vara-akkua ei saa pakata ruumaan – ja siihen on hyvä syy

Lähde: Finavia
Kuva: Finnair

Päivitetty: 21.12.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (6 votes, average: 2,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

2 kommenttia

Sydäntä lämmittävä kokemus oli,kun palasin Thaimaasta Bangkok-Hki-Oulu lennolla kotiin ja minulta oli otettu pieni hedelmäveitsi pois käsimatkatavaroista Bangkokin kentällä ja kun saavuimme Ouluun,tämä pieni veitsi tuli ypö yksin hihnalla kotiin.Olin hämmästynyt ja iloinen!

Noin 25v sitten kanrianmatkalta palattuamme olin pakannut poikamme alle 10v keräämät tulitikkuaskit matkalaukun kangassivutaskuun, lentokone joutui paluumatkalla jonkinmoiseen myrskyrintamaan ravistaen konetta. Yllätys kotona oli laukkua avattaessa, yksi tikkuaski oli auennut ja ruutipinta raapaissut askia sytyttäen muut tikut aiheuttaen vahingoa laukussa olleille vaatteille ja tavaroille. Tulitikut oli kielletty laittamasta ruumaan meneviin laukkuihin, mutta en nähnyt kieltoa missään, soitto turvallisuuspäällikölle, niin asia selvisi. Lupasivat silloin parantaa näkyvyyttä tässäkin asiassa, jottei samaa tapahtuisi

Nimimerkki: Finnairin matkustaja