Hyppää sisältöön

Ihana Karibia – nämä ovat Puerto Ricon parhaat rannat

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 28.07.2017
Puerto Ricossa voit nauttia Karibian auringosta sydämesi kyllyydestä. Esittelyssä viisi upean trooppista palmurantaa.

1. Flamenco Beach, Culebra

Culebran saarella sijaitseva Flamenco Beach on Puerto Ricon tunnetuin lajissaan. Tämä hieno ranta löytyy muun muassa CNN:n ja Trip Advisorin maailman parhaiden rantojen top 10 -listoilta – eikä ihme, sillä ympäristö todella on kaikkien palmurantaunelmien toteutuma.

Paikan erikoisuus liittyy saaren historiaan Yhdysvaltojen armeijan harjoituspaikkana. Armeija vetäytyi saarelta 1970-luvulla, mutta jätti jälkeensä muun muassa tankkeja, jotka yhä nykyisinkin ruostuvat rannalla. Luonto voittaa metallin hitaasti mutta varmasti, mutta vielä toistaiseksi tankit ovat siellä, minne sotilaat ne lähtiessään jättivät. Nyt ne ovat saaneet värikkäitä graffiteja koristuksekseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Culebra sijaitsee kivenheiton päässä Puerto Ricon pääsaaresta. Paikalle pääsee joko lentäen tai veneellä. Helpoin tapa tutustua Flamenco Beachiin on osallistua järjestetylle katamaraaniretkelle, mutta paikalle pääsee myös säännöllisesti kulkevalla reittilautalla, joka lähtee Fajardosta. Culebralla voi myös majoittua mikäli tahdot viettää useamman päivän tällä idyllisellä saarella.

Flamenco Beach
Toisen maailmansodan ajalta peräisin olevat tankit ovat saaneet koristuksekseen graffitikerroksen.

Flamenco Beach on pitkä, leveä ja varsin kauniissa ja siistissä kunnossa. Rannan tuntumasta, mutta ei suoraan rannalta, löytyy myös ravintola- ja muita palveluja. Maineensa johdosta Flamenco Beachista on tullut jo melko suosittu, joten jos tahdot yksinäisempään ympäristöön, voit suunnata myös samalla saarella sijaitsevalle Carlos Rosario Beachille. Alueen korallit vilisevät värikästä elämää snorklaajien ihailtavaksi ja näissä vesissä asuu myös merikilpikonnia.

2. Luquillon rannat

San Juanin itäpuolella noin 50 kilometrin päässä pääkaupungista sijaitsevan Luquillon rannat sopivat kaikenlaisille lomailijoille – myös lasten kanssa matkustaville.

Kristallinkirkkaissa rantavesissä on upea uida, sillä paikkaa suojaavat koralliriutat, jotka pitävät Atlantin puolella joskus korkeiksi nousevat aallot loitolla. Luquillon ranta-alueista Monserrate Beach on palveluiltaan monipuolisin.

Luquillon rannoilla viihtyvät matkailijoiden lisäksi myös paikalliset.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Carolina Beach
Carolina Beach on viihtyisä urbaaniranta Isla Verden alueella aivan San Juanin tuntumassa.

3. Carolina Beach, Isla Verde

Carolina Beach on pitkä ja leveä kaupunkiranta, jossa maisemaa reunustavat tuuheiden palmujen lisäksi myös urbaanit kerrostalot. Tämä rento ranta on suosittu ajanviettopaikka turistien ohella myös paikallisille, jotka tulevat rannalle grillaamaan ja seurustelemaan.

Vesi on täälläkin aivan yhtä lämmintä ja turkoosia kuin kaikkialla Puerto Ricossa, mutta harmilliseseti Carolina Beach ei ole aivan yhtä siistissä kunnossa kuin monet muut alueet. Aikuisia nämä satunnaiset roskat tuskin häiritsevät, mutta lasten kanssa liikkuvan ei kannata päästää aivan pienimpiä telmimään yksinään, sillä siellä täällä näkyy esimerkiksi lasinsiruja.

4. Crashboat Beach, Aguadilla

Crashboat Beach sopii erinomaisesti lapsiperheelle, sillä tällä siistillä rannalla hiekka on pehmeää ja aallot lempeät. Rannan värikkäät kalastajaveneet ovat kiinnostavaa katseltavaa sekä aikuisille että lapsille.

Puerto Ricon lounaisosassa sijaitseva Aguadilla tunnetaan myös hyvänä surffausalueena.

Flamenco Beach
Culebran saarella sijaitseva Flamenco Beach on Puerto Ricon tunnetuin ranta.

5. Playa de Ponce

Puerto Ricon toiseksi suurin kaupunki Ponce sijaitsee saaren eteläpuolella, missä aallot ovat pohjoista lempeämmät. Atlantin tuulet nostavat pohjoisen aallot välillä korkeiksi, mutta etelärannikolla vallitsevat Karibianmeren rauhallisemmat olosuhteet.

Poncen laitamilla on useita hyviä ranta-alueita, joista monet ovat rauhallisia ja vähemmän matkailijoiden kansoittamia kuin kaupungin koon perusteella voisi olettaa. Toisaalta näillä rannoilla ravintolatarjonta ja muut palvelut eivät ole yhtä monipuoliset kuin vilkkaammilla turistirannoilla.

Riikka Krenn

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Puerto Rico

Helppoa eksotiikkaa Karibialla – viisi vinkkiä Puerto Ricoon

Flamenco Beach, Puerto Rico

Mitä tehdä Puerto Ricossa? Neljä parasta päiväretkeä San Juanista

Culebran saari

Tähän Karibian kohteeseen voi päästä halvalla myös Suomesta – katso 30 kuvaa Puerto Ricosta

Puerto Rico, Condado Vanderbilt

Esittelyssä viisi hotellia Puerto Ricossa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja