Hyppää sisältöön

Iberia

Mia Pennanen Päivitetty: 07.07.2023
Iberia Líneas Aéreas de España S. A. on Espanjan kansallinen lentoyhtiö ja yksi maailman vanhimmista lentoyhtiöistä.

Yksi Euroopan suurimmista lentoyhtiöistä

Lentoyhtiö Iberia perustettiin vuonna 1927, mikä tekee siitä yhden maailman vanhimmista lentoyhtiöistä. Vuonna 1946 Iberia aloitti ensimmäisenä eurooppalaisena lentoyhtiönä reittilennot Etelä-Amerikkaan ja tänä päivänä se on johtava liikennöitsijä Euroopan ja Latinalaisen Amerikan välisillä reiteillä. Matkustajaliikenteen lisäksi Iberian toimialoihin kuuluvat rahti, konehuolto ja lentokenttäpalvelut.

Vuonna 2011 British Airways ja Iberia yhdistyivät ja perustivat International Airlines Groupin. IAG on monen lentoyhtiön emoyhtiö, ja se omistaa myös Iberian koko osakekannan. IAG:n kotipaikka, kuten myös Iberian pääkonttori, sijaitsevat Espanjan pääkaupungissa Madridissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Iberia on yksi Euroopan suurimmista lentoyhtiöistä ja se lentää nykyisin yli 120 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa sekä Amerikoissa. Yhtiön laaja reittivalikoima Etelä- ja Väli-Amerikassa kattaa esimerkiksi Perun, Panaman, Argentiinan, Kolumbian ja Guatemalan. Talvikaudella 2023-2024 Iberia liikennöi myös Rovaniemeltä Madridiin.

Iberia on osa Oneworld-lentoyhtiöallianssia.

Yhteystiedot

Iberian englanninkieliset internetsivut löytyvät osoitteesta www.iberia.com.

Yhtiöllä ei ole puhelinpalvelua Suomessa. Asiakaspalvelun tavoittaa WhatsAppissa numerosta +34 676 67 60 04 sekä Facebookissa ja Twitterissä. Yhtiön internetsivuilta löytyy lisäksi yhteydenottolomake.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Madrid, Espanja

Iberia aloittaa lennot Rovaniemeltä Madridiin – talvireitti helpottaa matkustamista Lapista Espanjaan

Iberia

Kyllä kuninkaallisilla kelpaa – lentokone nimettiin Espanjan kuninkaan mukaan!