Hyppää sisältöön

Ruotsi mokasi: törkypuheita maan virallisella Twitter-tilillä

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 13.06.2012
Ruotsin matkailutoimisto päästi tavalliset kansalaiset kirjoittelemaan viralliselle Twitter-tililleen - mielenkiintoisin seurauksin.

Tavalliset ruotsalaiset twiittailevat – tässä seuraus

Ruotsi käynnisti joulukuussa erikoisen Twitter-kampanjan: maan virallisella @sweden-sivulla twiittailee joka viikko tavallinen ruotsalainen henkilö. Naapurimaassa tuskin kuitenkaan varauduttiin siihen, millaiset kasvot ruotsalaiset maalleen antaisivat.

Tällä viikolla Ruotsin Twitter-tiliä emännöivä 27-vuotias Sonja Abrahamsson on kohauttanut muun muassa juutalaisia koskevilla noloilla kommenteillaan. Nainen on ihmetellyt miksi jotkut vihaavat juutalaisia ja päivitellyt, ettei edes tiedä mitä juutalaisuus on. Nainen arvelee, että kyseessä on uskonto.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Eihän ihmisestä edes tiedä onko tämä juutalainen ellei näe tämän penistä. Eikä sittenkään voi olla varma, Abrahamsson kirjoittaa Twitterissä.

Nainen on myös postannut Twitteriin erikoisia kuvia, joista yhden hän on nimennyt “nälkäiseksi mieheksi, jolla on AIDS”.

Rivouksia ja kummallisia kommentteja

Kahden lapsen yksinhuoltaja Abrahamsson kertoo katsovansa toisinaan lapsiaan ja miettivänsä aikaa, jolloin hänen vaginansa oli heidän kaulansa ympärillä. Nainen on myös todennut Hitlerin olleen yksi maailman kauneimmista nimistä ennen toista maailmansotaa.

Lukuisten kyseenalaisten twiittien joukossa on muun muassa kommentti, jossa Abrahamsson kertoo tarvitsevansa hieman kananmunia jotta ei nääntyisi nälkään “kuin afrikkalainen lapsi”.

Ruotsin matkailutoimiston johtajan Thomas Brühlin mukaan kampanjaa aiotaan kuitenkin jatkaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Ruotsin asukkaat omistavat maan brändin – haluamme antaa heidän näyttää Ruotsia maailmalle, Brühl kommentoi Mashable-sivustolle.

Abrahamssonin erikoisia twiittejä voi seurata @sweden-sivulla.

Lähde: Mashable, Twitter
Kuva: Flickr / mrlins