Hyppää sisältöön

Messukeskus ennätykseen: viime vuonna yli 1,2 miljoonaa kävijää

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 08.01.2016
Messukeskuksessa vieraili vuonna 2016 ennätyksellinen määrä, 1 251 279 kävijää messuilla, kokouksissa, kongresseissa, yritysjuhlissa ja muissa tapahtumissa. Määrä on yli sata tuhatta kävijää enemmän kuin edellisvuonna, ja lähes 40 000 enemmän kuin edellisenä ennätysvuonna 2003.

Eniten kiinnostivat kirjat ja ruoka

Kävijämäärä kasvoi sekä Messukeskuksen itse järjestämissä tapahtumissa että vierastapahtumissa, joissa ulkopuolinen järjestäjä vuokraa Messukeskuksen tilat oman tapahtumansa käyttöön.

Messukeskuksen järjestämistä tapahtumista eniten yleisöä keräsivät lokakuiset Helsingin Kirjamessut ja Viini, ruoka ja hyvä elämä (79 961 kävijää), helmikuussa järjestetty Vene Båt (73 017 kävijää) ja tammikuiset Matkamessut ja Caravan (68 524 kävijää). Oman ennätyksensä teki lokakuinen I love me -tapahtuma, joka kasvatti kävijämääräänsä tapahtumista eniten, 16 prosenttia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vierastapahtumien määrä kasvoi merkittävästi. Messukeskuksen valitsivat areenakseen muun muassa Supercell kansainväliseen ClashCon-fanitapahtumaansa, Taksiliitto juhlavuotensa näyttelyyn ja Helsingin kaupunki nuorten talvilomatapahtuma Reaktoriin.

Vierastapahtumista ylivoimaisesti suurin oli Gymnaestrada. Kansainvälinen voimistelufestivaali toi heinäkuisen viikon kuluessa Messukeskukseen 180 000 kävijää maailman eri kulmilta ja pääkaupunkiseudulle talousvaikutuksina huiman 30 miljoonan euron potin. Suuria vierastapahtumia olivat myös pääsiäisen American Car Show (50 000 kävijää), Koiramessut (34 000 kävijää) sekä uuteen ennätykseensä venynyt start up -tapahtuma Slush (15 000 kävijää).

Eri alojen messutapahtumia Messukeskuksessa järjestettiin viime vuonna kaikkiaan 116.

Messukeskus oli myös suosittu kokouspaikka: kokouksia, kongresseja ja yritysjuhlia järjestettiin vuoden mittaan 1 544. Kansainvälisistä kongresseista suurin oli ESERA, joka toi elo-syyskuun vaihteessa 1 300 luonnontieteiden opetuksen tutkijaa maailman eri kulmilta Helsinkiin.

– Olemme tehneet kovasti töitä kehittäen sekä digitaalisia palvelujamme että organisaatiotamme. Digihankkeet jatkuvat vahvoina myös kuluvana vuonna, jolloin uudistamme verkkosivumme ja avaamme yritysasiakkaillemme uuden asiointipalvelun, eMessukeskuksen. Haemme tapahtumaliiketoimintaan jatkuvasti uutta kasvua, ja jatkamme myös messumedian kehittämistä toteuttamalla 20 asiakkaidemme meiltä toivomaa uudistusta, lupaa toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: Messukeskus
Kuva: Vasilis Meschinis

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tampere, Suomi

Kiinnostaako kotimaan matkailu? Tässä menovinkki viikonlopulle

Koko maailma Berliinissä – ITB 2010

GoExpo Helsingissä 5.-7.3.2010