Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Uusi käytäntö lentokentän turvatarkastuksessa: kaikki sähkölaitteet ulos laukusta

Finavia artikkelin kuva
Lennot
Tuoreen käytännön tavoitteena on nopeuttaa ja sujuvoittaa turvatarkastusprosessia.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 24.02.2020
facebook   whatsapp

Kamerat, partakoneet ja sähköhammasharjat pois laukusta

Helsinki-Vantaan lentoaseman turvatarkastuksessa otettiin perjantaina 21. helmikuuta 2020 käyttöön uusi käytäntö, jonka mukaan matkustajien tulee poistaa käsimatkatavaralaukuista kaikki sähkölaitteet. Mukana olevat elektroniset laitteet tulee laittaa jatkossa turvatarkastuksen turvakaukaloihin esimerkiksi kannettavan tietokoneen tavoin.

Uuden käytännön nähdään nopeuttavan turvatarkastusta.

– Kun esimerkiksi partakone otetaan pois käsimatkatavarasta etukäteen, sitä ei enää erikseen tarvitse penkoa laukusta läpivalaisun jälkeen. Tämä nopeuttaa koko prosessia, kun laukkujen penkominen ja uudelleentarkastukset vähenevät, sanoo Finavian riskienhallintajohtaja Juha-Pekka Pystynen.

Käytäntö on ajankohtainen, sillä Finavian mukaan matkustajat kuljettavat käsimatkatavaroissa aiempaa enemmän elektroniikkaa, joten uusi sääntö parantaa turvatarkastusprosessia merkittävästi.

Tuore turvatarkastusohjeistus koskee kaikkia sähkölaitteita, joissa on akku tai paristot. Esimerkiksi puhelimet, kamerat, tietokoneet, partakoneet ja sähköhammasharjat pitää ottaa jatkossa pois laukusta turvatarkastusta varten. Henkilökohtaiset hygieniatuotteet, kuten sähköhammasharjat ja epilaattorit, voi jättää tarkastuksen ajaksi koteloihin tai pusseihin.

Uusi käytäntö otettiin käyttöön Helsinki-Vantaalla perjantaina 21.2., ja matkustajia suositellaan toimimaan ohjeistuksen mukaan myös muilla Finavian kentillä.

>> Älä hidastele turvatarkastuksessa! Näillä ohjeilla selviät tarkastuksen läpi nopeasti

Lähde ja kuva: Finavia

Hae Lentoja
1 0
 • Aikuinen
  -
  0
  +
 • Nuori 12 - 17
  -
  0
  +
 • Lapsi 2 - 11
  -
  0
  +
 • Sylilapsi alle 2v
  -
  0
  +

Lue kommentit (6) Jätä kommentti

 1. Kun on tehoton henkilökunta ja huono tekniikka, niin pitää panna matkustajat töihin. Älkää ihmiset suostuko purkamaan sähkölaitteitanne laukuista, vaan antakaa turvatarkastajien tehdä se. Millään muulla lentokentällä ei näe henkilökunnan seurustelevan niin paljon keskenään kuin Hki-Vantaalla, joten kyllä niillä aikaa on.


 2. Viime viikolla Amsterdamin lentokentän turvatarkastusessa ei saanut ottaa mitään pois laukuista. Ei tietokonetta. Ei nesteitä. Ilmeisesti heillä uusinta tekniikkaa.


 3. Se on sitten suristimet ja päristimet kans kaiken kansan nähtäville.


 4. Ja muistakaa varoa tissipannareita. Ei per…e.


 5. V…mitä pas..aa Ennenkin on mennyt kamerat, power bankit, taskulamput sun muut läpi. Kunhan patterit on ollut kiinni laitteissa eikä irrallaan. Kukaa ei ole niistä mitään kysellyt. Suuressa maailmassa korkeintaan nuuskitaan tulentekovehkeet pois joillain pysäkeillä. Allahu agbar.


 6. Kiva sitten kun omat sähkölaitteet saastuvat siitä kaikesta sonnasta ja taudinaiheuttajista mitä niissä pesemättömissä turvakaukaloissa muhii. Pandemiat kiittävät.

  Länsimaissa sensijaan on läpivalaisutekniikka kehittynyt niin pitkälle, ettei mitään tarvitse nostella laukuista esille, eli turvatarkastus on huomattavasti nopeampi kuin Suomessa.


 7. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.