Hyppää sisältöön

Tänne ei vahingossa voi eksyä! Hämmästyttävä kohde keskellä kaukaista vuoristoa

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 23.06.2016
Lalibelan keskiaikaiset kivikirkot ovat ainutlaatuinen arkkitehtoninen saavutus.

Rakennettiin korvaajaksi Jerusalemille

Etiopiassa pienen Lalibelan kaupungin nähtävyys on todellinen ihmiskäden taidonnäyte. Piilossa kallioiden keskellä on yhteensä 11 kiveen hakattua kirkkoa, jotka on yhdistetty toisiinsa tunneleilla. Kirkot on hakattu vuoristoisen alueen kallioihin ja jokainen niistä koostuu yhdestä ainoasta kivestä, johon on louhimalla luotu ovet, ikkunat ja sisätilat.

Tämä hämmästyttävä paikka ei ehkä ole tyypillisin lomailukohde, mutta huikea paikka tutustuttavaksi jos joskus liikut seudulla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuningas Lalibela aloitti kirkkojen rakennuttamisen 1100-luvulla, sillä hän halusi luoda uuden kristittyjen pyhiinvaelluskohteen, jota hän nimitti uudeksi Jerusalemiksi. Historiallisten tapahtumien vuoksi pyhiinvaellukset Jerusalemiin olivat hankalia, joten tarvittiin muita uskonnollisesti merkittäviä paikkoja, joihin pyhiinvaeltajat saattoivat matkata. Kuningas rakennutti alueelle myös tapahtumapaikkoja Raamatusta kuten tallin, jossa Jeesus syntyi. Kohde houkuttelee edelleen paikalle pyhiinvaeltajia, jotka haluavat Lalibelasta mukaansa maa-ainesta, jolla uskotaan olevan parantavia voimia.

Kirkot ovat kuuluneet Unescon maailmanperintökohteisiin vuodesta 1978, koska niiden katsotaan olevan rakennustyyliltään uniikkeja ja merkitykseltään tärkeitä alueen kristityille. Lisäksi kirkot ja Lalibelan alueen vanhat asuinrakennukset kertovat tarinaa keskiaikaisen Etiopian asukkaista ja kulttuurista.

Katso Unescon video ja näe tämä vähemmän tunnettu pyhiinvaelluskohde!

Lähde: Unesco
Kuva: Flickr/hey tiffany!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mikä ihmeen Big Five? Tutustu Afrikan viiteen suurimpaan villieläimeen

Aktiiviloma Etiopiassa

Elämän lähteillä Etiopiassa