hero taustakuva

Joko näit tämän? Färsaarilla sijaitseva erikoinen järvi näyttää kelluvan aivan meren yläpuolella – kuin valumaisillaan mereen

Flickr / Clare_and_ben artikkelin kuva
Aktiivilomat
Färsaarilla sijaitseva järvi näyttää olevan aivan meren yläpuolella, mutta todellisuudessa kyseessä on varsin erikoinen näköharha.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 29.09.2017
facebook   whatsapp

Saaren suurin järvi näyttää valuvan mereen

Luonto tarjoaa mitä ihmeellisempiä maisemia, sillä esimerkiksi Bolivian vaaleanpunainen järvi, Portugalissa sijaitseva Benagilin reikäluola sekä Norjan kuuluisa Trolltunga-kieleke ovat saaneet matkailijat pauloihinsa. Hämmästyttäviä maisemia löytyy myös Pohjois-Atlantilta, sillä Tanskalle kuuluvilla Färsaarilla on järvi, joka näyttää sijaitsevan aivan meren yläpuolella.

Färsaariin kuuluvan Vágarin saaren suurin järvi, 3,4 neliökilometrin kokoinen Sørvágsvatn saa matkailijan hieraisemaan silmiään. Sopivasta kulmasta katsottuna järvi näyttää nimittäin sijaitsevan aivan meriveden yläpuolella, ja olevan sen verran kallellaan merelle että on suorastaan ihme, ettei järvivettä valu veteen yhtä vesiputousta enempää. Järvi myös vaikuttaa sijaitsevan todella korkeiden kallioiden päällä.

Mystisen ja hämmentävän maiseman syy on kuitenkin optinen harha, joka paljastuu katsojalle heti, kun järven näkee toisenlaisesta kuvakulmasta. Todellisuudessa reunalla sijaitsevan kallion korkeus on vain 30 metriä, mutta järven sijainti syvässä poukamassa sekä sitä ympäröivät 252- ja 376-metriset korkeat jyrkänteet vahvistavat näköharhaa.

Färsaaret ovat kaukaisen sijaintinsa vuoksi melko haastava kohde, mistä syystä Sørvágsvatn-järvi ei vielä toistaiseksi parveile matkailijoita, vaikka sen luoma näköharha onkin herättänyt huomiota laajalti.

Katso kuvat järven luomasta erikoisesta näköharhasta – menetkö sinäkin lankaan?

Lähteet: Atlas Obscura ja Interesting Engineering
Kuvat: Flickr / Clare_and_ben ja Instagram

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.