Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Onko tässä Portugalin kaunein ranta? Taianomainen luola kätkee sisäänsä hulppean hiekkarannan

Flickr / Bethany Ciullo artikkelin kuva
Rantalomat
Erikoista uimapaikkaa etsivän matkailijan kannattaa suunnata Etelä-Portugalissa sijaitsevaan luolaan, jonka uimaranta on Euroopan parhaimmistoa.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 08.04.2019
facebook   whatsapp

Luola kätkee näyttävän rannan

Etelä-Portugalissa sijaitseva Algarven alue on täynnä näyttäviä paikkoja, mutta Albufeiran länsipuolella sijaitseva Benagilin luola on useimpien matkailijoiden mielestä koko alueen upein luontokohde ja luolassa sijaitseva ranta koko Etelä-Portugalin paras.

Keltaisten kallioiden syleilyssä sijaitseva luola kätkee sisäänsä pehmeähiekkaisen rannan, jonne tulvii luonnonvaloa luolan katossa sijaitsevasta suuresta reiästä. Praia de Benagil -rannan tuntumassa sijaitsevan luolan tunnelma on maaginen. Turkoosin meriveden heijastukset kalliossa ja taustalla näkyvä horisontti yhdistettynä ympäröivien kallioseinämien tuomaan hiljaisuuteen luo ainutlaatuisen ilmapiirin.

Kohde on matkailijoiden, erityisesti valokuvaajien, suosima ja sinne pääsee helposti osallistumalla luolaristeilylle. Luola sijaitsee noin 150 metrin päässä rannasta, mistä syystä hyväkuntoiset uimarit voivat vierailla luolassa myös uiden, mutta uintiretkeä ei suositella tavallisille matkailijoille. Luolassa voi vierailla myös esimerkiksi kajakilla tai SUP-laudalla.

Luolassa on runsaasti kävijöitä erityisesti heinä–elokuussa, joten mikäli haaveissa on rauhallinen luolavierailu, kannattaa retki ajoittaa joko sesongin ulkopuolelle tai varhaiseen aamuun.

Katso kuvat upeasta Benagilin luolasta!

Henkilön Emily (@ems.sch) jakama julkaisu

Henkilön Gökhan (@gokixo) jakama julkaisu

>> Aloitko haaveilla luolavierailusta? Löydä halvat lennot Algarveen Rantapallon lentohaun avulla!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Flickr / Bethany Ciullo ja Instagram

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.