Hyppää sisältöön

Ilmainen supernavigaattori – joko kokeilit tätä?

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 17.06.2015
Uutta mobiili- ja tablettisovellusta voi käyttää myös ilman mobiilidatayhteyttä.

Ilmainen navigaattori puhelimiin ja tabletteihin

0100100-numeropalvelusta tuttu Sentraali tuo markkinoille ilmaisen 0100100 Navi -navigaattorin. Älypuhelimiin ja tabletteihin ladattava sovellus on käytettävissä ilman jatkuvaa mobiilidatayhteyttä, mistä johtuen sen käytöstä ei synny datasiirtokuluja edes ulkomailla.

Toistaiseksi navigaattorin ilmaisessa käytössä ovat Suomen, Ruotsin, Tanskan ja Norjan kartat. Lisämaksusta saa myös muiden maiden karttoja. Sovellus käyttää Tomtomin karttadataa, joka täydentyy jatkuvasti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Navigaattorissa voi valita kaksi- ja kolmiulotteisen näkymän. Reitin voi hakea perinteisellä haulla tai valitsemalla listasta palveluita, esimerkiksi lähimmät huoltoasemat tai ravintolat. Maantiellä sovellus ilmoittaa nopeusvalvontakameroista ja varoittaa ylinopeudesta. Tarjolla on myös lisämaksullisia ominaisuuksia, kuten esimerkiksi reaaliaikaiset liikennetiedot sekä nopeusvalvontakameratietojen päivitykset.

Autoilijoiden lisäksi 0100100 Navi palvelee myös jalankulkijoita ja matkailijoita. Se näyttää suorimman kävelyreitin esimerkiksi nähtävyyksille. Kolmiulotteisessa näkymässä merkittävät rakennukset eivät ole vain pisteitä kartalla, vaan ne on piirretty tunnistamisen helpottamiseksi todellisen näköisiksi.

Ilmainen sovellus on ladattavissa App Storesta ja Android Marketista. Siitä on erilliset versiot älypuhelimille ja tablet-laitteille.

Lähde ja kuva: 0100100

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Navigaattori helpottaa suunnistamista tuntemattomissa paikoissa

Näiden avulla pysyt parhaiten kartalla – vertailussa neljä navigaattoria

Autonavigaattori mukaan autolomalle