Hyppää sisältöön

Aer Lingus

Mia Pennanen Päivitetty: 30.06.2023
Vuonna 1936 perustettu Aer Lingus on Irlannin kansallinen lentoyhtiö.

Useita kohteita Euroopassa ja Yhdysvalloissa

Irlannin hallitus päätti Aer Lingusin perustamisesta vuonna 1936 parantaakseen yhteyksiä Irlannin ja Iso-Britannian saarten välillä. Heti samana vuonna lentoyhtiö aloitti operoimisen ensin Dublinista Bristoliin ja myöhemmin Dublinista Lontooseen. Yhtiö yksityistettiin vuonna 2006, ja nykyään Aer Lingus on monen muun lentoyhtiön tavoin brittiläis-espanjalaisen International Airlines Groupin tytäryhtiö.

Aer Lingusin päämaja sijaitsee Irlannin pääkaupungissa Dublinissa, ja Dublinin lentoasema on myös yhtiön päälentoasema. Aer Lingus ei kuuluu mihinkään lentoyhtiöallianssiin, vaan sillä on code sharing -sopimuksia sekä Oneworldin, Star Alliancen että SkyTeamin, kuten myös yksittäisten lentoyhtiöiden, kanssa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lentoyhtiön reittivalikoimaan kuuluu yli 70 kohdetta. Yhtiö lentää useisiin Euroopan kohteisiin, Pohjois-Amerikkaan sekä Barbadokselle. Tällä hetkellä yhtiö ei operoi Suomessa.

Yhteystiedot

Aer Lingusin englanninkielinen internetsivu löytyy osoitteesta www.aerlingus.com.

Yhtiöllä ei ole Suomessa puhelinpalvelua. Asiakaspalvelun tavoittaa kuitenkin englanniksi Whatsappissa numerosta +353 87 1508593. Internetsivuilta löytyy myös chat. Asiakaspalveluun saa myös yhteyden Facebookin Messengerissä ja Twitterissä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Aer Lingus

Lentoemännän tanssiliikkeet ilahduttivat: ”Matkustamoviihdettä parhaimmillaan”