Hyppää sisältöön

Viidakkoveitsen kanssa lennolle? Näitä matkustajilta takavarikoidaan

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 15.04.2012
Lentokenttien turvatarkastajat joutuvat takavarikoimaan matkustajilta mitä erikoisempia tavaroita.

Anteeksi, mutta joudun takavarikoimaan ilmakiväärinne

Luulisi maalaisjärjenkin sanovan, että ilmakiväärit, ritsat ja viidakkoveitset on parasta jättää kokonaan kotiin lennolle lähdettäessä, mutta näin ei suinkaan ole. Lontoon Stanstedin lentokentän paljastuksista käy ilmi, että matkustajilla on usein varsin erikoinen käsitys siitä mitä lennolle voi viedä mukanaan.

Stanstedin laatiman kyselyn mukaan nesteiden kuljetus aiheuttaa edelleen päänvaivaa reissaajille. Jopa uskomattomat 28 prosenttia kyselyyn vastanneista ei pitänyt vettä nestemäisenä tuotteena.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Erilaiset elävät oliotkaan eivät ole turvatarkastajille vieraita: matkustajat yrittävät toisinaan salakuljettaa muun muassa kultakaloja sekä äyriäisiä. Suosituimman tekosyyn mukaan reissaajat ovat yleensä unohtaneet kielletyn tuotteen piileksivän heidän laukussaan.

Viikonlopun viihdykkeeksi ei myöskään kannata pakata pörröisiä käsirautoja, sillä ne sujahtavat nopeasti takavarikoitujen esineiden laatikkoon. Ällöttävimpien käsimatkatavaroiden joukkoon kuuluvat esimerkiksi likaiset vaipat, joita ei onneksi sallita mukaan matkustamoon.

Stanstedin lentokentän terminaalinjohtaja John Farrow’n mukaan oudoimpia takavarikoinnin kohteeksi joutuneita esineitä ei sovi edes mainita.

Lähde: Telegraph
Kuva: Flickr / madprime